Настійно рекомендую і з великим задоволенням хочу поділитися рецептом огірків з аспірином без оцту на зиму. Ароматні огірочки виходять апетитними і хрусткими. Такі огірки можна подавати в якості самостійної закуски або використовувати для приготування салатів або супів.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Огірки – 600 гр.
  • Перець чорний горошок – 4 шт.
  • Перець духмяний горошок – 2 шт.
  • Перець чилі – за смаком
  • Парасольки кропу – 1 шт.
  • Листя хрону – 1 шт.
  • Листя чорної смородини – 3 шт.
  • Листя вишні – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Для розсолу: –
  • Аспірин – 1 шт.
  • Лимонна кислота – 1/3 ч. ложки
  • Вода – 500 мл
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ст. л.

Процес приготування:

Рецепт огірків з аспірином без оцту на зиму простий у приготуванні! Насамперед, відберіть рівні молоденькі огірки середнього розміру. Ретельно вимийте їх в прохолодній проточній воді. Викладіть в глибоку ємність, залийте холодною водою і залиште приблизно на 3 години, а потім обсушити, виклавши на кухонне рушник.

Відріжте хвостики з двох сторін. Підготуйте необхідну зелень. Листя хрону, чорної смородини та вишні, а також парасольки кропу ретельно промийте. Часник очистіть від лушпиння і промийте в холодній воді. Корінь хрону очистіть і наріжте на середні за розміром шматочки. Підготуйте банки. Добре вимийте, а потім стерилізуйте в мікрохвильовці, в духовці або на водяній бані.

Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть. На дно стерильних банок викладіть чорний перець горошком і запашний перець. Якщо любите гострі огірочки, додайте за смаком гіркий перець. Потім в кожну банку укладіть листя хрону, чорної смородини, вишні, а також парасольки кропу. Підготовлені банки заповніть огірочками. У кожну банку додати очищений часник, попередньо нарізаний на тонкі шматочки.

Приготуйте розсіл. У каструлю з товстим дном налити воду, а потім додайте необхідну кількість лимонної кислоти, цукру, солі, а також таблетки аспірину, попередньо розтерши їх в їдальні ложкою. Добре перемішайте, а потім поставте на вогонь. Доведіть до кипіння, після чого зменшіть вогонь, і проваріть розсіл пару хвилин. Акуратно розподіліть гарячий розсіл з банки з огірками.

З допомогою закаточной машинки загорніть банки стерильними кришками, а потім переверніть їх догори дном і укутайте теплою ковдрою. Залиште в такому положенні до повного охолодження приблизно 12 годин. Після чого переверніть в банку перемістіть в прохолодне темне місце для зберігання.

Приємного апетиту!

Гострі огірки на зиму Консервовані огірки в літрових банках на зиму Мариновані огірки без стерилізації на зиму Огірки без оцту і без стерилізації на зиму Огірки в листі хрону на зиму Огірки з аспірином на зиму Огірки під залізну кришку на зиму