Огірки, приготовані в маринаді з кетчупом, виходять дуже хрусткими і пікантними на смак. Це прекрасна закуска до будь-якого блюдо. Така закачування точно буде користуватися популярністю у домочадців.
Інгредієнти: на 5 арк.
- Огірки – 2.5 – 3 кг
- Парасольки кропу – 5 шт.
- Листя чорної смородини – 10 шт.
- Листя вишні – 10 шт.
- Хрін – 1 шт.
- Часник – 2 головки
- Сіль – 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 250 мл
- Цукор-пісок – 250 гр.
- Кетчуп – 5 ст. л.
- Вода – 7 ст.
Процес приготування:
Щоб приготувати огірки з кетчупом на 5 літрових банок, огірки промиваємо, відрізаємо кінці з обох сторін і замочуємо у воді. Це потрібно для того, щоб вони вийшли досить хрусткими.
Зелень миємо, хрін розрізаємо на кілька частин, також потрібно порізати часник. Кладемо все в банки і додаємо пару горошин перцю.
Тепер розкладаємо огірки по банкам, краще класти їх досить щільно. Так заготівля вийти більше, а на смак це не вплине.
Заливаємо в банки киплячу воду, закриваємо їх кришками (можна додатково накрити рушником) і залишаємо на 10 хв.
Потім перелити воду в каструлю і засипаємо в неї цукор і сіль, ставимо на вогонь. Коли вода почне кипіти, наллємо оцет і додамо кілька ложок кетчупу. Заливаємо готовим маринадом огірки і закочує банки. Перевертаємо кришкою вниз і чекаємо, поки охолонуть.
Приємного апетиту!
Закручування огірків на зиму Засолювання огірків з кетчупом на зиму Мариновані огірки без оцту в літрових банках на зиму Мариновані огірки з оцтом без стерилізації на зиму Огірки на зиму Огірки під залізну кришку на зиму Солодкі мариновані огірки з оцтом в літрових банках на зиму