Закачування огірків з кетчупом – це незвичайна і смачна закуска. Такі хрусткі огірочки з оригінальним смаком відмінно доповнять гарнір до м’ясним блюдом. Оригінальність і незвичність смаку цієї заготовки на зиму досягається за рахунок кисло-солодкого і пікантного маринаду. Даний рецепт цінується за швидкість і простоту.
Інгредієнти: на 6 арк.
- Огірки – 3 кг
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Сіль – 2 ст. л.
- Кетчуп чилі – 300 гр.
- Часник – 1 головка
- Оцет столовий 9% – 1 склянка
- Парасольки кропу – 6 шт.
Процес приготування:
Приступимо до готування огірків з кетчупом на зиму. Ретельно промиваємо свіжі огірки.
Часник слід очистити.
В стерилізовані банки укладаємо кріп, часник і огірки. Далі необхідно залити банки з вмістом гарячою водою і дати постояти 15 хвилин. Потім зливаємо рідину і заливаємо в банки холодну воду. Також залишаємо на 15 хвилин. Після цього воду з одою банки просто зливаємо в раковину, а з двох, що залишилися зливаємо в каструлю.
В злиту рідина додаємо кетчуп чилі, оцет, цукровий пісок і сіль. Ставимо на вогонь. Як тільки маринад закипить, проварюємо 2 хвилини і вимикаємо газ.
Приготований маринад переливаємо в банки і закочує їх. У перевернутому стані і закутані в теплу ковдру банки з огірками залишаємо на добу до повного охолодження. Потім можна прибрати заготовку у прохолодне місце. Із зазначеної кількості компонентів виходить 3 літрові банки закаток.
Приємного вам апетиту!
Гострі огірки на зиму Кисло-солодкі огірки на зиму Консервовані огірки в 2-х літрових банках на зиму Мариновані огірки з оцтом на зиму Мариновані огірки на зиму Огірки з кропом на зиму Огірки на зиму Огірки під залізну кришку на зиму