Відмінною рисою овдуха (так називається ця страва) від звичного нам холодного супу, є цілий букет різної зелені і заправка на основі мацоні. Звичайно, ви можете відступити від класичного варіанту і заправити айраном або кефіром, їх простіше придбати в магазинах. Овдух нагодує всю сім’ю жарким літом, суп легкий і тонізуючий.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Огірки – 3 шт.
- Куряча грудка – 2 шт.
- Кріп – 50 гр.
- Петрушка – 50 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Цибуля зелена – 150 гр.
- Кінза – 30 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Часник – 1 зуб.
- Мацоні – 400 мл
- Вода мінеральна – 1 л
Процес приготування:
Щоб приготувати окрошку азербайджанською, куряче філе покладіть у гарячу воду, трохи посоліть і варіть 20-25 хвилин. Охолодіть куряче м’ясо. Одночасно зваріть яйця круто 8 хвилин, опустіть в крижану воду і очистіть. Цибуля вимийте, струсіть вологу і дрібно наріжте.
Вимиті петрушку і кінзу також вимийте і порубаєте ножем.
кропу видаліть товсті стебла, сполосніть і теж подрібніть.
У вимитого огірка обріжте кінчики, порубаєте його дрібним кубиком.
Курячу грудку розділіть на невеликі волокна руками.
Яйця накришити кубиками.
Складіть всі складові в глибокій каструлі. Додайте очищений і пропущений через прес часник і посоліть. Покладіть в каструлю мацоні і залийте холодною газованою водою до бажаної консистенції. Розмішайте і поставте в холод на годину. Подавати окрошку можна з лавашем або свіжим хлібом.
Приємного апетиту!
Дієтична ПП окрошка для схуднення Окрошка Окрошка без картоплі Окрошка без квасу Окрошка без ковбаси Окрошка з куркою Окрошка з курячою грудкою