Апетитна і смачна окрошка з лимоном – дуже ніжне і пікантне літнє блюдо, яке відмінно втамовує апетит і освіжає. Завдяки використанню у складі цієї окрошки води і сметанки, а не, наприклад, майонезу, страва виходить досить легким і ніжним на смак.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Вода – 2 л
  • Сметана – 5 – 6 ст. л.
  • Варена ковбаса – 0,4 кг
  • Яйце – 4 шт.
  • Огірки – 0,3 кг
  • Картопля (відварена) – 0,3 кг
  • Редис – 0,3 кг
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Лимон – 0.5 шт.
  • Кріп – 1 пучок

Процес приготування:

Рецепт окрошки на воді з лимоном простий у приготуванні! Наріжте на невеликі кубики варену ковбаску. Поставте отвариваться до готовності і остигати курячі яйця.

Відварну картоплю, охолоджений, також наріжте на невеликі кубики.

Потім наріжте на кубики свіжі вимиті огірочки.

Обов’язково ретельно вимийте редис і обріжте хвостики. Потім редис наріжте такими ж кубиками, як і огірочки.

Охолоджені варені яйця очистіть від шкаралупи і поріжте на кубики або пропустіть через яйцерезку.

В мисці або каструлі з’єднайте всі інгредієнти, додайте сіль і перець, а також не забудьте про дрібно порубаний кріп. У миску видавити лимонний сік і перемішайте.

В миску з окрошкою додайте сметану, влийте воду і перемішайте готову окрошку. Подавайте окрошку, прикрасивши її скибочкою лимона і попередньо злегка охолодивши.

Окрошка Окрошка без квасу Окрошка з ковбасою Окрошка з лимонною кислотою Окрошка м'ясна Окрошка на воді, з лимонною кислотою Окрошка на сметані і воді