Відмінною рисою овдуха (так називається ця страва) від звичного нам холодного супу, є цілий букет різної зелені і заправка на основі мацоні. Звичайно, ви можете відступити від класичного варіанту і заправити айраном або кефіром, їх простіше придбати в магазинах. Овдух нагодує всю сім’ю жарким літом, суп легкий і тонізуючий.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Огірки – 3 шт.
  • Куряча грудка – 2 шт.
  • Кріп – 50 гр.
  • Петрушка – 50 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Цибуля зелена – 150 гр.
  • Кінза – 30 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Часник – 1 зуб.
  • Мацоні – 400 мл
  • Вода мінеральна – 1 л

Процес приготування:

Щоб приготувати окрошку азербайджанською, куряче філе покладіть у гарячу воду, трохи посоліть і варіть 20-25 хвилин. Охолодіть куряче м’ясо. Одночасно зваріть яйця круто 8 хвилин, опустіть в крижану воду і очистіть. Цибуля вимийте, струсіть вологу і дрібно наріжте.

Вимиті петрушку і кінзу також вимийте і порубаєте ножем.

кропу видаліть товсті стебла, сполосніть і теж подрібніть.

У вимитого огірка обріжте кінчики, порубаєте його дрібним кубиком.

Курячу грудку розділіть на невеликі волокна руками.

Яйця накришити кубиками.

Складіть всі складові в глибокій каструлі. Додайте очищений і пропущений через прес часник і посоліть. Покладіть в каструлю мацоні і залийте холодною газованою водою до бажаної консистенції. Розмішайте і поставте в холод на годину. Подавати окрошку можна з лавашем або свіжим хлібом.

Приємного апетиту!

Дієтична ПП окрошка для схуднення Окрошка Окрошка без картоплі Окрошка без квасу Окрошка без ковбаси Окрошка з куркою Окрошка з курячою грудкою