За цим рецептом ви можете приготувати легку освіжаючу окрошку зовсім без картоплі, ковбаси і м’яса. Готуємо зі свіжим огірком, свіжою зеленню, редискою і вареним яйцем. Редис і огірок подрібнюємо на крупній тертці. Розводимо окрошку кефіром і квасом і для пікантності смаку додаємо хрін або гірчицю. Спробуйте!


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Огірки (середні) – 1 шт.
  • Яйце (варені) – 3 шт.
  • Редис – 5 шт.
  • Гірчиця або Хрін – 1 ст. л.
  • Кефір – 1 л
  • Квас – 1 л
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати окрошку без картоплі? Відварені яйця почистіть від шкаралупи і наріжте на маленькі кубики. Перекладіть їх у каструлю до зелені.

Зелений лук і кріп промити проточною водою і серветкою приберіть зайву вологу. Потім зелень дрібно наріжте, покладіть в каструлю для супу, посипте сіллю і картопляної товкачиком добре перетріть.


Огірок і редис добре промийте, просушіть серветкою і подрібніть на крупну тертку відразу в каструлю з яйцем і зеленню.


Додайте в каструлю в рівних кількостях кефір і квас. Покладіть в окрошку столову ложку гірчиці або тертого хрону. Окрошку добре розмішайте і зніміть пробу. Можете досолити, якщо треба. Каструлю з окрошкою на 1 годину поставте в холодильник і потім можете подати до столу.

Приємного апетиту!

Класична окрошка на кефірі Окрошка без ковбаси Окрошка з огірками Окрошка з редискою