Ароматна холодна окрошка асоціюється зі свіжістю і зеленню. Найчастіше страву подають у теплу пору року. Зробіть його особливим, приготувавши на айраном. Порадуйте близьких оригінальним і неповторним смаком.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яйце – 4 шт.
  • Картопля – 1 шт.
  • Огірки – 2 шт.
  • Редис – 4 шт.
  • Куряче філе – 1 шт.
  • Гірчиця – 1 ст. л.
  • Зелень – 1 пучок
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Айран – 1 л

Процес приготування:

Як приготувати окрошку на айраном? Відварюємо картоплю і ріжемо його дрібними кубиками.

відварюємо Яйця теж. Білки подрібнюємо, а жовтки розминаємо ложкою.

До жовтків додаємо гірчицю і ретельно перемішуємо. Гірчицю слід брати не надто гостру.

Відварюємо куряче філе. Можна в підсоленій воді. Остуджуємо і розриваємо на дрібні шматочки.

Огірок очищаємо від шкірки і нарізаємо невеликими кубиками рівних розмірів.

Редис слід подрібнити, так як великі шматочки буде вигідно виділятися у ній серед інших інгредієнтів.

Із зелені прийнято використовувати лук і кріп. Їх подрібнюємо. Свіжа зелень додасть окрошці особливий смак.

Перемішуємо всі інгредієнти між собою. При необхідності солимо і посипаємо пряними спеціями.

Основу окрошки розкладаємо по порційних тарілках, перед подачею заливаємо айраном. Свіжа і ароматна окрошка готова. Приємного апетиту!

Окрошка Окрошка без квасу Окрошка без ковбаси Окрошка з гірчицею Окрошка з курячою грудкою Окрошка класична Окрошка м'ясна