Сироватка – ідеальний дієтичний продукт з низькою калорійністю та безліччю мікроелементів. Пропоную приготувати класичну окрошку на сироватці. Сироватку можна приготувати самостійно або використовувати готову.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Молочна сироватка – 1 л
  • Огірки – 200 гр.
  • Картопля – 200 гр.
  • Редис – 200 гр.
  • М’ясо або Шинка – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Кріп – 1 пучок
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Як приготувати окрошку на класичну сироватці? Першим ділом добре помийте картоплю і поставте його варити. Доведіть до кипіння і варіть 20 хвилин. Відваріть круто курячі яйця. Зелений лук і зелень кропу ретельно промийте під проточною водою і обсушити. Дрібно наріжте за допомогою гострого ножа. Подрібнену цибулю викладіть в невелику ємність, додайте сіль і розітріть з допомогою толокушки.

Свіжі огірки добре вимийте і обсушіть. Натріть на крупній тертці і додайте до розтертого луку.

Редиску вимийте і наріжте дрібними кубиками.

Відварну картоплю остудіть і наріжте кубиками такого ж розміру, як і редиску.

Шинку або відварне нежирне м’ясо наріжте як інші продукти.

Додайте подрібнений кріп і розтертий зелений лук. Очистіть зварені курячі яйця і подрібніть таким же чином, як всі інші інгредієнти. Відправте в салатник.

Все добре перемішайте.

Викладіть інгредієнти в порційні тарілки.

Залийте охолодженої сироваткою.

Готову окрошку подавайте зі сметаною.

Приємного апетиту!

Окрошка Окрошка без квасу Окрошка з ковбасою Окрошка з редискою Окрошка м'ясна