Ніщо так не втамовує спрагу влітку і не насичує, як свіжа ароматна окрошка на кефірі і воді. В супі чудово все: і його смак, і швидкість і простота приготування, і доступність сезонних інгредієнтів. Напевно, саме з цих причин він вважається найпопулярнішим літнім супом.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Шинка – 300 гр.
- Кефір – 700 мл
- Вода – 700 мл
- Редис – 6 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Огірки – 2 шт.
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати окрошку на кефірі і воді, картоплю помити, відварити до готовності, остудити. Потім очистити його від шкірки, нарізати невеликими кубиками.
Огірки помити, натерти на крупній тертці.
Дрібно порізати зелену цибулю, у ступці розтерти його з сіллю.
Яйця відварити, остудити і очистити від шкаралупи. Відокремити жовтки від білків. жовтки розтерти білки нарізати невеликими кубиками.
Редис і бадилля помити, просушити. Редис нарізати квадратиками, бадилля дрібно нашаткувати.
У велику миску викласти всі підготовлені інгредієнти. Шинку нарізати кубиками і також відправити у миску з інгредієнтами. Все перемішати і за смаком посолити.
Додати в окрошку кефір і воду, акуратно перемішати.
Подавати готову окрошку на кефірі і воді порційно.
Приємного апетиту!
Дієтична ПП окрошка для схуднення Окрошка без квасу Окрошка з ковбасою Окрошка на воді Окрошка на кефірі Окрошка на кефірі з ковбасою Окрошка овочева