Окрошка – це смачний літній суп, не потребує варіння. У ньому поєднуються м’ясні продукти, відварну картоплю, свіжі овочі та зелень. Такий суп чудово підійде для перекусу в спекотний літній день. Ситний і освіжаючий він відмінно різноманітить ваше літнє меню і складе конкуренцію холоднику і гаспачо.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Картопля – 4 шт.
- Огірки – 4 шт.
- Яйце – 5 шт.
- Майонез – 400 мл
- Оцет столовий 9% – 3 ст. л.
- Сіль 0.25 ч. л.
- Кріп – 1 пучок
- Кінза – 1 пучок
- Петрушка – 1 пучок
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Варена ковбаса – 400 гр.
- Вода – 4 л
Процес приготування:
Приступимо до приготування окрошки на воді з оцтом. Картоплю чистимо від шкірки, промиваємо, кладемо в каструлю і заливаємо водою. Ставимо на вогонь і відварюємо до готовності 20-25 хвилин. По готовності знімаємо з вогню, зливаємо воду, що залишилася. Виймаємо картоплю на тарілку і даємо охолонути. Нарізаємо остиглий картоплю невеликими кубиками.
Яйця промиваємо під водою і кладемо в каструлю. Заливаємо водою, ставимо на вогонь і відварюємо 10-12 хвилин до готовності. Потім знімаємо з вогню, зливаємо воду, наливаємо холодною водою і залишаємо на 2-3 хвилини остигати. Після цього чистимо яйця від шкаралупи і нарізаємо дрібними кубиками.
Варену ковбасу нарізаємо дрібними кубиками.
Огірки промиваємо під водою, обсушуємо і нарізаємо дрібними кубиками.
Зелений лук промиваємо, трохи обсушуємо і рубаємо дрібними шматочками.
Кріп, петрушку і кінзу промиваємо, трохи обсушуємо від води і теж дрібно рубаємо.
Частина майонезу змішуємо з оцтом і добре перемішуємо.
В каструлі з’єднуємо всі інгредієнти, додаємо майонез з оцтом і заливаємо все холодною кип’яченою водою. Сиру воду використовувати не рекомендується. Додаємо в окрошку сіль і добре розмішуємо. Потім відправляємо окрошку в холодильник трохи настоятися і охолодитися.
Готову окрошку подаємо на стіл зі свіжим хлібом. Приємного апетиту!
Окрошка Окрошка без квасу Окрошка без редиски Окрошка класична Окрошка на воді Окрошка на воді з ковбасою Холодна окрошка