Серед безлічі варіантів приготування окрошки виділяються рецепти, припускають використання квасу. Даний рецепт описує спосіб приготування окрошки на квасі з гірчицею і ковбасою. Блюдо виходить по-справжньому літнім, легким і дуже смачним. Головне достоїнство окрошки – здатність одночасно наситити і охолодити організм.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Варена ковбаса – 350 гр.
- Яйце – 5 шт.
- Картопля – 2 – 3 шт.
- Редис – 250 гр.
- Огірки – 2 – 3 шт.
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Петрушка – 1 пучок
- Кріп – 1 пучок
- Квас – 1,5 – 2 л
- Гірчиця – 1 – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування окрошки на квасі з гірчицею і ковбасою. Відварюємо промитий картоплю в мундирі, потім охолодити його і очищаємо. Після цього картоплю порізати невеликими кубиками.
Редис промиваємо, при необхідності очищаємо від шкірки. Далі нарізаємо редис довільним чином.
Яйця відварюємо до готовності, охолодити і очистити від шкаралупи. Потім відокремлюємо білки від жовтків. До жовтків додаємо гірчицю і всі разом розтираємо в крихту.
Білки необхідно порізати невеликими шматочками.
Огірки також промийте. Один огірок розріжте навпіл. Одну половину подрібніть на крупній тертці. Дана маніпуляція додасть окрошці смаку й густоти.
Решта огірки поріжте акуратними кубиками.
Ковбасу необхідно порізати аналогічно огіркам – невеликими кубиками.
Зелений лук промийте і покришіть. Покладіть цибулю в зручну ємність, присипте його сіллю і злегка притисніть, щоб він пустив сік.
Кріп і петрушку промийте під проточною водою, потім подрібніть.
Всі підготовлені для окрошки інгредієнти – ковбасу, яйце, картопля, редис, огірки, зелень – з’єднуємо в глибокій ємності. Все перемішуємо, щоб пікантні жовтки рівномірно розподілилися. Ємність з вмістом ставимо в холодильник на 30 хвилин для охолодження.
Охолоджену суміш розкладаємо порційно по тарілках, заливаємо її квасом. Окрошка на квасі з гірчицею і ковбасою готова!
Приємного вам апетиту!
Окрошка Окрошка з гірчицею Окрошка на квасі з ковбасою класична Російська окрошка Холодна окрошка