Багатьом знайомий варіант приготування окрошки з вареною ковбасою. Це дуже зручно: якщо інші продукти зварити заздалегідь, виходить варіант експрес-супу в холодному вигляді. Щоб надати окрошці кислинку, на допомогу прийде оцет, його потрібно буквально трохи.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яйце – 5 шт.
  • Огірки – 1 шт.
  • Картопля – 5 шт.
  • Варена ковбаса – 300 гр.
  • Зелень – 100 гр.
  • Сметана – 300 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Вода – за смаком
  • Оцет столовий 9% – за смаком

Процес приготування:

Рецепт окрошки з оцтом простий у приготуванні! Яйця курячі зварити круто, охолодити і нарізати невеликими шматочками.

Картоплю відварити в мундирі, швидко остудити, почистити і нарізати кубиками.

Великий огірок або два середніх порізати невеликими шматочками.

Подрібнити варену ковбасу кубиками середнього розміру.

Зелень вимити і нашаткувати дрібно. Якщо в наявності є редиска, його теж нарізати кубиками.

Скласти всі продукти в каструлю, влити воду, додати сметану і сіль. Перемішати і спробувати на смак. Додати 1 ч. л. оцту, потім пробувати і додавати ще, якщо це необхідно.

Окрошку розлити по порційних тарілках, подавати холодною з хлібом і гірчицею.

Приємного апетиту!

Окрошка Окрошка з оцтом Окрошка м'ясна Окрошка на воді з ковбасою Російська окрошка