Окрошка на квасі – відмінний варіант літнього супу! Використання в приготуванні хрону дозволяє надати готовому страві пікантності та гостроти. Таку окрошку по достоїнству зможуть оцінити любителі нестандартних, цікавих страв з яскравим смаком. Окрошка виходить ситним, апетитною, з насиченим смаком і гострими нотками.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яйце – 5 шт.
- Варена ковбаса – 300 гр.
- Редис – 300 гр.
- Огірки – 4 шт.
- Картопля – 5 шт.
- Квас – 1,5 – 2 л
- Кріп – 0,5 пучків
- Петрушка – 0,5 пучків
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Гірчиця – 2 ст. л.
- Хрін (тертий) – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Сметана – за бажанням
Процес приготування:
Щоб приготувати окрошку на квасі з ковбасою і хріном, варену ковбасу наріжте невеликими кубиками.
Картопля промийте та відваріть в мундирі до готовності. Остиглий картоплю очистіть і дрібно поріжте.
Яйця також слід відварити, остудити і очистити. Відокремте білки від жовтків. Білки подрібніть.
Жовтки необхідно розтерти до однорідної маси.
Огірки промийте, обріжте кінчики з двох сторін. Самі плоди нарізати дрібним кубиком.
Вимитий редис необхідно порізати невеликими шматочками.
Петрушку і кріп промити і дрібно порубаєте.
Зелений лук також необхідно промити, потім дрібно порізати. Далі додайте до зеленого цибулі гірчицю і тертий хрін. Все ретельно перемішайте. Саме ця пікантна заправка додасть окрошці приголомшливий смак.
Підготовлені для окрошки компоненти – ковбасу, картоплю, яйця, огірки, зелень, редис – змішайте і поставте охолоджуватися в холодильник на 30-40 хвилин.
Через деякий час можна оформити страву – охолоджену масу розкладіть по тарілках, залийте її квасом, приправте за смаком сіллю і подавайте до столу. За бажанням додайте в окрошку сметану. Окрошка на квасі з ковбасою і хріном готова до вживання!
Приємного вам апетиту!
Окрошка з гірчицею Окрошка з ковбасою класична Окрошка з огірками Окрошка з редискою Окрошка на квасі Окрошка на сметані з ковбасою