Окрошка на квасі – відмінний варіант літнього супу! Використання в приготуванні хрону дозволяє надати готовому страві пікантності та гостроти. Таку окрошку по достоїнству зможуть оцінити любителі нестандартних, цікавих страв з яскравим смаком. Окрошка виходить ситним, апетитною, з насиченим смаком і гострими нотками.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яйце – 5 шт.
  • Варена ковбаса – 300 гр.
  • Редис – 300 гр.
  • Огірки – 4 шт.
  • Картопля – 5 шт.
  • Квас – 1,5 – 2 л
  • Кріп – 0,5 пучків
  • Петрушка – 0,5 пучків
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Гірчиця – 2 ст. л.
  • Хрін (тертий) – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Сметана – за бажанням

Процес приготування:

Щоб приготувати окрошку на квасі з ковбасою і хріном, варену ковбасу наріжте невеликими кубиками.

Картопля промийте та відваріть в мундирі до готовності. Остиглий картоплю очистіть і дрібно поріжте.

Яйця також слід відварити, остудити і очистити. Відокремте білки від жовтків. Білки подрібніть.

Жовтки необхідно розтерти до однорідної маси.

Огірки промийте, обріжте кінчики з двох сторін. Самі плоди нарізати дрібним кубиком.

Вимитий редис необхідно порізати невеликими шматочками.

Петрушку і кріп промити і дрібно порубаєте.

Зелений лук також необхідно промити, потім дрібно порізати. Далі додайте до зеленого цибулі гірчицю і тертий хрін. Все ретельно перемішайте. Саме ця пікантна заправка додасть окрошці приголомшливий смак.

Підготовлені для окрошки компоненти – ковбасу, картоплю, яйця, огірки, зелень, редис – змішайте і поставте охолоджуватися в холодильник на 30-40 хвилин.

Через деякий час можна оформити страву – охолоджену масу розкладіть по тарілках, залийте її квасом, приправте за смаком сіллю і подавайте до столу. За бажанням додайте в окрошку сметану. Окрошка на квасі з ковбасою і хріном готова до вживання!

Приємного вам апетиту!

Окрошка з гірчицею Окрошка з ковбасою класична Окрошка з огірками Окрошка з редискою Окрошка на квасі Окрошка на сметані з ковбасою