Апетитна і пікантна окрошка на кефірі вийде у вас при додаванні гірчиці до складу страви. По-справжньому апетитне прохладительно літнє блюдо порадує вас своїм смаком і тонким пікантним ароматом гірчиці.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Картопля (відварена) – 4 – 5 шт.
  • Яйце (варене) – 4 шт.
  • Кефір – 1 л
  • Сметана – 0,5 л.
  • Огірки – 3 – 4 шт.
  • Ковбаса суха – 0,5 кг
  • Кріп – 1 пучок
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Гірчиця – 1 – 2 ст. л.
  • Вода – 0.5 л.

Процес приготування:

Готувати окрошку на кефірі з гірчицею просто! Наріжте на кубики ретельно промиті свіжі огірочки.

Потім наріжте кубиками варені яйця і додайте їх до огірочків в миску або каструлю.

Холодну відварну картоплю наріжте кубиками, як і попередні інгредієнти. Додайте в каструлю.

Потім подрібніть варену ковбасу, точно також, як і картоплю або огірки – кубиками.

Кріп і іншу зелень за вашим смаком дрібно порубаєте ножем, попередньо добре сполоснувши в проточній воді.

В окремій ємності змішайте кефір і сметану, злегка розведіть суміш водою і відлийте звідти буквально один черпак. Це кількість суміші з’єднайте з гірчицею і спеціями і відправте назад в каструлю.

Рідкою сумішшю залийте каструлю з усіма інгредієнтами для окрошки, посоліть і поперчіть, перемішайте. Окрошка готова!

Окрошка Окрошка з ковбасою класична Окрошка класична Окрошка м'ясна Окрошка на воді Окрошка на кефірі Окрошка на сметані і воді Російська окрошка