Варіантів приготування окрошки безліч: на квасі, кефірі, молочній сироватці, газованої води. Неодмінно, у кожної господині є свій фірмовий рецепт окрошки, який доводиться до смаку їй та її родині. Сьогодні ми поповнимо скарбничку рецептів приготування окрошки і зробимо її на сметані і майонезі. Виходить дуже смачно, спробуйте і ви!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Картопля – 4 шт.
  • Яйце – 4 шт.
  • Цибуля зелена – 10 гр.
  • Огірки – 2 шт.
  • Кріп – 5 гр.
  • Сметана – 150 гр.
  • Майонез – 70 гр.
  • Редис – 100 гр.
  • Куряче філе – 250 гр.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Вода кип’ячена – 1 л

Процес приготування:

Рецепт окрошки на сметані і майонезі гранично простий! Картоплю чистимо від шкірки, промиваємо, кладемо в каструлю і заливаємо водою. Відварюємо до готовності 20-25 хвилин. Потім зливаємо воду і даємо картоплі охолонути. Після цього нарізаємо картоплю дрібними кубиками. Куряче філе промиваємо, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, додаємо лавровий лист і сіль і відварюємо до готовності 20-25 хвилин. Яйця кладемо в каструлю, заливаємо водою і відварюємо до готовності 10-12 хвилин. Потім знімаємо з вогню, зливаємо воду і заливаємо холодною водою, залишаємо на 2-3 хвилини, щоб яйця захололи. Після цього чистимо їх від шкаралупи і ріжемо дрібними кубиками. З’єднуємо в каструлі яйця і картоплю.

Редис промиваємо, обрізаємо кінчики, розрізаємо на чотири частини і шаткуємо тонкими скибочками. Зелена цибуля промиваємо і дрібно рубаємо. Додаємо редис і цибулю в каструлю.

Огірки промиваємо, чистимо від шкірки і нарізаємо дрібними кубиками. Кріп промиваємо, трохи обсушуємо і дрібно рубаємо. Додаємо інгредієнти в каструлю.

Відварне куряче філе ріжемо дрібними кубиками і відправляємо в каструлю.

В мисочці змішуємо майонез і сметану, додаємо трохи холодної кип’яченої води і добре перемішуємо, щоб сметана і майонез рівномірно розчинилися у воді, потім додаємо в каструлю. Додаємо в окрошку холодну кип’ячену або мінеральну воду і розводимо її до бажаної густоти, солимо. Все добре перемішуємо і ставимо в холодильник на 20-30 хвилин, щоб окрошка трохи охолола.

Готову окрошку розливаємо по тарілках і подаємо на стіл, приємного апетиту!

Окрошка без квасу Окрошка з майонезом на воді Окрошка з огірками Окрошка на майонезі Окрошка на майонезі класична Російська окрошка