В літню пору гарячі супи зазвичай відходять на другий план. Коли хочеться чогось освіжаючого, на допомогу приходить окрошка. Перед вами один із варіантів приготування цієї страви – на сироватці з гірчицею. Приготувати таку окрошку нескладно – необхідно підготувати всі інгредієнти і залити їх сироваткою з гірчицею.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Редис – 6 шт.
- Картопля – 4 шт.
- Яйце – 4 шт.
- Огірки – 4 шт.
- Варена ковбаса – 300 гр.
- Молочна сироватка – 1,5 л.
- Гірчиця – 1 ст. л.
- Цибуля зелена – 50 гр.
- Кріп – 50 гр.
- Часник – 5 гр.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Готувати окрошку на сироватці з гірчицею легко! На самому початку необхідно відварити картоплю в мундирі і яйця – підготовка даних інгредієнтів займає саме тривалий час. По готовності яйця і картоплю необхідно остудити і очистити.
Далі відварну картоплю ріжемо кубиками.
Яйця також слід подрібнити аналогічно картоплі – порізати акуратними кубиками.
Варену ковбасу дрібно нарізаємо.
Промиті редис і огірки нарізаємо дрібним кубиком.
Зелений лук і кріп промийте під проточною водою, потім дрібно порубаєте.
Очищений часник також необхідно подрібнити ножем.
Всі інгредієнти змішуємо в підходящої ємності. У невелику кількість сироватки додаємо гірчицю, перемішуємо. Вливаємо отриману суміш в загальну масу. Далі вливаємо в окрошку залишився кількість сироватки. Приправляємо страву сіллю, перемішуємо.
Окрошка на сироватці з гірчицею готова до вживання!
Приємного вам апетиту!
Окрошка Окрошка з гірчицею Окрошка з ковбасою Окрошка з редискою Окрошка класична