В літню пору гарячі супи зазвичай відходять на другий план. Коли хочеться чогось освіжаючого, на допомогу приходить окрошка. Перед вами один із варіантів приготування цієї страви – на сироватці з гірчицею. Приготувати таку окрошку нескладно – необхідно підготувати всі інгредієнти і залити їх сироваткою з гірчицею.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Редис – 6 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Яйце – 4 шт.
  • Огірки – 4 шт.
  • Варена ковбаса – 300 гр.
  • Молочна сироватка – 1,5 л.
  • Гірчиця – 1 ст. л.
  • Цибуля зелена – 50 гр.
  • Кріп – 50 гр.
  • Часник – 5 гр.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Готувати окрошку на сироватці з гірчицею легко! На самому початку необхідно відварити картоплю в мундирі і яйця – підготовка даних інгредієнтів займає саме тривалий час. По готовності яйця і картоплю необхідно остудити і очистити.

Далі відварну картоплю ріжемо кубиками.

Яйця також слід подрібнити аналогічно картоплі – порізати акуратними кубиками.

Варену ковбасу дрібно нарізаємо.

Промиті редис і огірки нарізаємо дрібним кубиком.

Зелений лук і кріп промийте під проточною водою, потім дрібно порубаєте.

Очищений часник також необхідно подрібнити ножем.

Всі інгредієнти змішуємо в підходящої ємності. У невелику кількість сироватки додаємо гірчицю, перемішуємо. Вливаємо отриману суміш в загальну масу. Далі вливаємо в окрошку залишився кількість сироватки. Приправляємо страву сіллю, перемішуємо.

Окрошка на сироватці з гірчицею готова до вживання!

Приємного вам апетиту!

Окрошка Окрошка з гірчицею Окрошка з ковбасою Окрошка з редискою Окрошка класична