Окрошка готується дуже просто з мінімальними тимчасовими витратами. Воно виходить дуже легким і в той же час досить ситним, щоб входити до складу обіднього меню.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Шинка – 100 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Яйце – 3 – 4 шт.
  • Огірки – 2 шт.
  • Зелень – 1 пучок
  • Майонез – 100 гр.
  • Лимонний сік – за смаком
  • Гірчиця – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Цукор-пісок – 2 ч. л.
  • Вода – 1 – 1.5 л.

Процес приготування:


Приступимо до приготування окрошки на воді з майонезом. Яйця і картоплю зваріть. Коли вони охолонуть, очистіть і наріжте дрібними кубиками.

Огірки помийте, дрібно наріжте.

Шинку наріжте і перекладіть в каструлю до решти інгредієнтів.

Зелень помийте, нарубаєте ножем і покладіть в каструлю. Додайте майонез, перемішайте.

Влийте в каструлю охолоджену воду, додайте лимонний сік, цукор і сіль за смаком, ще раз перемішайте.

В невелику миску викладіть кілька ложок густої частини окрошки, змішайте її з гірчицею і покладіть назад в суп, перемішайте.

При бажанні можна залишити окрошку в прохолодному місці, щоб вона настоялася або відразу після приготування подавати до столу.

Приємного апетиту!

Окрошка з гірчицею Окрошка з ковбасою Окрошка з лимонною кислотою Окрошка на воді Окрошка на майонезі з лимонною кислотою Окрошка на майонезі класична