Пропоную приготувати легку окрошку з куркою на квасі. Блюдо виходить дієтичним і низькокалорійним. Прокрихта чудово втамовує ваш голод в спеку, коли відсутнє бажання їсти гарячу і важку їжу.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Огірки – 200 гр.
  • Квас – 1.5 л
  • Яйце – 2 шт.
  • Варена ковбаса – 250 гр.
  • Куряча грудка – 200 гр.
  • Кріп – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Готувати окрошку з куркою на квасі легко! Поставте варити курячі яйця. В іншу каструлю покладіть промите куряче м’ясо, доведіть до кипіння, зніміть піну і варіть протягом 20 хвилин. Варену ковбасу очистити від оболонки, і наріжте кубиками невеликого розміру. Викладіть в глибоку каструлю.

Огірки ретельно помийте і очистіть за допомогою овочечистки від шкірки. Наріжте овоч таким же розміром, як варену ковбасу.

Зварені курячі яйця остудіть і очистіть. Подрібніть очищені яйця гострим ножем або натріть на крупній тертці. Потім викладіть в каструлю.

Зварену курячу грудку остудіть і відокремте при необхідності від кісток. Наріжте кубиками середнього розміру і викладіть в каструлю.

Зелень кропу ретельно промийте під проточною водою, обсушити і дрібно нарубаєте, відправте в каструлю.

Залийте нарізані інгредієнти квасом, ретельно перемішайте. Посоліть за смаком і ще раз перемішайте.

Готову страву охолодіть в холодильнику близько 30 хвилин і подавайте на стіл разом зі сметаною.

Приємного апетиту!

Окрошка з ковбасою класична Окрошка з куркою Окрошка з курячою грудкою Окрошка з огірками Окрошка класична Окрошка м'ясна Російська окрошка