Сироватка корисна сама по собі за рахунок вмісту у своєму складі великої кількості корисних для людського організму мікроелементів, а в поєднанні з літніми свіжими овочами в окрошці вона перетворює цю страву в справжню вітамінізовану бомбу.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Молочна сироватка – 2 л.
  • Варена ковбаса – 350 гр.
  • Майонез – 100 гр.
  • Картопля – 5 шт.
  • Яйце – 5 шт.
  • Огірки – 3 шт.
  • Зелень – 1 пучок
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Лимонна кислота – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати окрошку на сироватці. Відварюємо картоплю в шкірці і яйця, потім їх остуджуємо і очищаємо від шкірки і шкаралупи відповідно.

Варену картоплю нарізаємо невеликими кубиками.

Варені курячі яйця також нарізаємо кубиками.

Ковбасу ріжемо квадратиками.

Огірки миємо, нарізаємо невеликими кубиками.


Зелень миємо, сушимо і дрібно рубаємо.

У глибокій каструлі змішуємо всі отримані інгредієнти. Солимо і перчимо все за смаком, заливаємо сироваткою, ретельно перемішуємо. За бажанням додати сік лимона тим, хто любить кисліші.

Розлити готову окрошку на сироватці по порційних тарілках, додати в кожну сметану або майонез за смаком. Пора пробувати апетитний літній суп!

Окрошка з ковбасою на майонезі Окрошка з лимонною кислотою Окрошка класична Окрошка на майонезі Окрошка на майонезі з лимонною кислотою Окрошка на майонезі класична Окрошка на сироватці