Окрошка – всім відоме літнє блюдо, яке добре втамовує апетит і охолоджує. Серед безлічі способів приготування окрошки особливо виділяється окрошка на воді, з лимонною кислотою. Рецепт простий і швидкий, а крім того – дуже корисний.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Варена ковбаса або Курка – 200 гр.
- Яйце (варене) – 4 шт.
- Огірки – 1 – 2 шт.
- Картопля (відварена) – 2 – 3 шт.
- Зелень – 1 пучок
- Лимонна кислота – 1 ч. л.
- Вода – 1 л
- Сметана – 4 – 5 ст. л.
- Молоко коров’яче – 200 мл
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Рецепт окрошки на воді, з лимонною кислотою гранично простий! Для початку вам потрібно підготувати і подрібнити всі інгредієнти для окрошки. Відварну картоплю дрібно поріжте або злегка розтовчіть толкушкой для пюре. Курку (варену) або варену ковбасу порізати кубиками, а відварені яйця пропустіть через яйцерезку. Слідом наріжте кубиками огірочки і дрібно порубаєте зелень. Все це з’єднайте разом в каструлі або порційних ємностях і перемішайте.
Далі викладіть в чаші з стравою сметану, по ложці на тарілку або відразу чотири-п’ять ложок в каструлю.
У воді розведіть лимонну кислоту і сіль за смаком. Влийте рідину інгредієнти для окрошки.
В останню чергу додайте в окрошку свіже холодне молоко – воно допоможе злегка прибити кислоту від лимонної кислоти зі сметаною і в результаті страва буде більш ніжним на смак. Можете відразу ж подавати окрошку до столу або дати їй трохи охолонути в холодильнику перед подачею.
Окрошка без квасу Окрошка з ковбасою Окрошка з лимонною кислотою Окрошка на сметані Російська окрошка