Окрошка – всім відоме літнє блюдо, яке добре втамовує апетит і охолоджує. Серед безлічі способів приготування окрошки особливо виділяється окрошка на воді, з лимонною кислотою. Рецепт простий і швидкий, а крім того – дуже корисний.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Варена ковбаса або Курка – 200 гр.
  • Яйце (варене) – 4 шт.
  • Огірки – 1 – 2 шт.
  • Картопля (відварена) – 2 – 3 шт.
  • Зелень – 1 пучок
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.
  • Вода – 1 л
  • Сметана – 4 – 5 ст. л.
  • Молоко коров’яче – 200 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Рецепт окрошки на воді, з лимонною кислотою гранично простий! Для початку вам потрібно підготувати і подрібнити всі інгредієнти для окрошки. Відварну картоплю дрібно поріжте або злегка розтовчіть толкушкой для пюре. Курку (варену) або варену ковбасу порізати кубиками, а відварені яйця пропустіть через яйцерезку. Слідом наріжте кубиками огірочки і дрібно порубаєте зелень. Все це з’єднайте разом в каструлі або порційних ємностях і перемішайте.

Далі викладіть в чаші з стравою сметану, по ложці на тарілку або відразу чотири-п’ять ложок в каструлю.

У воді розведіть лимонну кислоту і сіль за смаком. Влийте рідину інгредієнти для окрошки.

В останню чергу додайте в окрошку свіже холодне молоко – воно допоможе злегка прибити кислоту від лимонної кислоти зі сметаною і в результаті страва буде більш ніжним на смак. Можете відразу ж подавати окрошку до столу або дати їй трохи охолонути в холодильнику перед подачею.

Окрошка без квасу Окрошка з ковбасою Окрошка з лимонною кислотою Окрошка на сметані Російська окрошка