Влітку величезною популярністю користується окрошка за її здатність освіжити і швидко втамувати голод і спрагу. Пропонуємо рецепт одного з найпоширеніших варіантів цього супу – окрошки на воді з майонезом і оцтом. Він відмінно насичує і просто незамінний в спекотний літній день. Обов’язково спробуйте!


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Варена ковбаса – 200 гр.
  • Картопля – 1 – 2 шт.
  • Яйце (варене) – 4 шт.
  • Огірки – 1 шт.
  • Редис – 5 шт.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
  • Майонез – 200 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Почнемо готувати окрошку на воді з майонезом і оцтом. Картоплю в шкірці і яйця відварити до готовності. Потім їх остудити.

Варену ковбасу нарізати дрібними кубиками.

Редис промити, порізати кубиками.

Варені яйця очистити, нарізати кубиками.

Відварну картоплю очистити від шкірки і також нарізати кубиками.

Огірок помити, просушити, натерти на крупній тертці.

Зелень дрібно нарізати.

До глибокої великій ємності змішати всі підготовлені інгредієнти, залити все водою. Додати оцет, майонез, все ретельно перемішати. За смаком посолити. Окрошка на воді з майонезом і оцтом готова!

Окрошка з ковбасою Окрошка з ковбасою на майонезі Окрошка з майонезом на воді Окрошка з оцтом Окрошка на воді з ковбасою Окрошка на майонезі з оцтом Окрошка на майонезі і воді з оцтом Холодна окрошка