Рибна окрошка виходить корисною і смачною, готується абсолютно не складно. Рибу будемо використовувати слабкосолений, а в якості заправки – мінеральну воду, кефір і звичайно додамо більше зелені. Якщо ви ще не пробували таку окрошку – саме час приготувати.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Сьомга слабосолона – 150 гр.
- Редис – 5 шт.
- Картопля (варена) – 2 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Огірки – 2 шт.
- Сметана – 100 гр.
- Кефір – 250 мл
- Вода мінеральна – 1 л
- Кріп – за смаком
- Петрушка – 1 пучок
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Лимон – 0.5 шт.
Процес приготування:
Щоб приготувати окрошку з червоною рибою, картопля, зварена в шкірці заздалегідь, очистіть. Наріжте його кубиками і відправте в глибоку миску.
Яйця зваріть круто, почистіть і подрібніть. Перекладіть їх до картоплі.
Огірки вимийте, розріжте хвостики. Спробуйте шкірку на гіркість, при бажанні – обріжте її. Подрібніть овочі кубиком і перекладіть до решти інгредієнтів.
Редис вимийте, обріжте коріння і зелену частину, наріжте невеликими шматочками і покладіть в миску.
Зелень вимийте і дрібно порубаєте ножем. Перекладіть її в посуд з іншими складовими.
Червону рибу наріжте тонкими невеликими шматочками і додайте в миску. Змішайте всі інгредієнти.
Покладіть в подрібнені інгредієнти сметану, кефір і залийте мінералкою. Добре перемішайте і додайте сік лимона, сіль і перець.
Приємного апетиту!
Окрошка без ковбаси Окрошка з лимонною кислотою Окрошка з редискою Окрошка на мінералці Окрошка на сметані Окрошка на сметані і воді