Рибна окрошка виходить корисною і смачною, готується абсолютно не складно. Рибу будемо використовувати слабкосолений, а в якості заправки – мінеральну воду, кефір і звичайно додамо більше зелені. Якщо ви ще не пробували таку окрошку – саме час приготувати.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Сьомга слабосолона – 150 гр.
  • Редис – 5 шт.
  • Картопля (варена) – 2 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Огірки – 2 шт.
  • Сметана – 100 гр.
  • Кефір – 250 мл
  • Вода мінеральна – 1 л
  • Кріп – за смаком
  • Петрушка – 1 пучок
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Лимон – 0.5 шт.

Процес приготування:

Щоб приготувати окрошку з червоною рибою, картопля, зварена в шкірці заздалегідь, очистіть. Наріжте його кубиками і відправте в глибоку миску.

Яйця зваріть круто, почистіть і подрібніть. Перекладіть їх до картоплі.

Огірки вимийте, розріжте хвостики. Спробуйте шкірку на гіркість, при бажанні – обріжте її. Подрібніть овочі кубиком і перекладіть до решти інгредієнтів.

Редис вимийте, обріжте коріння і зелену частину, наріжте невеликими шматочками і покладіть в миску.

Зелень вимийте і дрібно порубаєте ножем. Перекладіть її в посуд з іншими складовими.

Червону рибу наріжте тонкими невеликими шматочками і додайте в миску. Змішайте всі інгредієнти.


Покладіть в подрібнені інгредієнти сметану, кефір і залийте мінералкою. Добре перемішайте і додайте сік лимона, сіль і перець.

Приємного апетиту!

Окрошка без ковбаси Окрошка з лимонною кислотою Окрошка з редискою Окрошка на мінералці Окрошка на сметані Окрошка на сметані і воді