Спочатку окрошка не містила ковбасу і картоплю. Це було блюдо, яке робили з першими овочами і першою зеленню, з’являється навесні. Пропонуємо вам приготувати цей освіжаючий супчик з додаванням квасу.


Інгредієнти: на 7 порц.

  • Квас – 1,5 л
  • Редис – 5 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Огірки (великі) – 1 шт.
  • Цибуля зелена – 4 пера
  • Кріп – 1 пучок
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Гірчиця – 0,5 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати окрошку без ковбаси? Зелень вимити холодною водою, струсити краплі зайвої вологи. Помити огірки і редис. Яйця зварити круто протягом 10 хв. після закипання з дрібкою соди. Охолодити в крижаній воді.

Овочі нарізати тонкою соломкою. При бажанні редис можна натерти на крупній тертці. Якщо огірок потрапив з жорсткою шкіркою, її краще зняти.

кріп Дрібно нашаткувати.

Також дрібно нарізати пір’я зеленого лука.

Яйця почистити, потерти на крупній тертці, нарізати кубиками або соломкою. Скласти всі інгредієнти подрібнені в каструлю, всипати сіль. Перемішати і накрити кришкою. Дати постояти 10 хв.

В каструлю з подрібненими овочами влити квас, туди ж відправити гірчицю, ретельно розмішати. Розлити по супницам, заправити ложкою сметани. Зберігається така окрошка в холодильнику протягом 2-3 днів.

Приємного апетиту!

Дієтична ПП окрошка для схуднення Окрошка без ковбаси Окрошка з огірками Окрошка на квасі Пісна окрошка без м'яса Холодна окрошка