Сьогодні представляю вашій увазі рецепт окрошки на бульйоні і сироватці. Така окрошка, приготована на суміші курячого бульйону і сироватки, послужить живильним обідом для всієї родини. У суп кришиться зварене м’ясо, а воно багате білком, отже, окрошка наситить всіх членів сім’ї надовго. Щоб надати пікантну нотку всьому блюду, додайте заправку гірчицю.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Куряча грудка – 2 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Редис – 160 гр.
  • Яйце – 5 шт.
  • Огірки – 2 шт.
  • Гірчиця – 2 ст. л.
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Кріп – 0.5 пучків
  • Сметана – 400 гр.
  • Сіль – 1,5 ч. л.
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.
  • Молочна сироватка – за смаком
  • Бульйон з курки – 1 л

Процес приготування:

Готувати окрошку на бульйоні і сироватці просто! Грудки помити, розрізати і зняти шкірку. Залити м’ясо холодною водою і поставити на середній вогонь. Довести до кипіння, зменшити вогонь, додати сіль і варити близько 35 хв

Картоплю помити, зварити у мундирі, охолодити і почистити.

Яйця зварити круто, перекласти в холодну воду і остудити, потім почистити.

Огірки помити, видалити кінчики і порізати на кубики, не знімаючи шкірки.

Редис вимити, обрізати хвостики, порізати кубиками.

Яйця нашаткувати невеликими кубиками.

Зелень вимити, зелену цибулю дрібно покришити.

Кріп дрібно нашаткувати.

Картоплю порізати кубиками.

М’ясо курки зняти з кістки і дрібно нарізати.

Сметану змішати з гірчицею, додати сіль і лимонну кислоту.

Перемішати заправку до однорідності.

Скласти всі підготовлені інгредієнти в глибоку каструлю, додати туди сметанний соус.

Залити заготівлю рідиною, що складається 50 на 50 із сироватки і охолодженого курячого бульйону. Ретельно перемішати.

Витримати суп у холодильнику якийсь час, розлити по мисках та подавати.

Приємного апетиту!

Окрошка без ковбаси Окрошка з гірчицею Окрошка з огірками Окрошка на бульйоні Російська окрошка