Статистика не бреше: окрошка з хріном користується величезною популярністю. А все тому що з хріном цей традиційний літній освіжаючий суп стає ще і пікантним, ароматним – те, що потрібно для спекотного дня. Окрошка з хріном і наситить, і видалить спрагу. Чудовий універсальний рецепт!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Квас – 1 л
- Яловичина (варена) – 200 гр.
- Картопля – 5 шт.
- Редис – 5 шт.
- Огірки – 2 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Хрін – 2 ч. л.
- Гірчиця – 2 ч. л.
- Кріп – 1 пучок
- Сіль – за смаком
- Цукор-пісок – за смаком
- Оцет столовий 9% – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати окрошку з хріном, яйця відварити, остудити в холодній воді. Потім яйця очистити, відокремити білок від жовтка. Яєчний жовток в глибокій ємності перетерти з гірчицею і хріном. Додати до маси дрібно нарізаний кріп, все посолити і перемішати. додати до маси трохи квасу, залишити настоюватися.
Картоплю очистити, нарізати невеликими кубиками. Відварити у воді з цукром, сіллю і кксусом.
Редис і огірок нарізати соломкою. Відправити редис, огірок і картоплю в миску з супом. Влити туди залишився квас, ретельно перемішати.
Варену яловичину і яєчний білок нарізати невеликими кубиками, відправити їх у суп.
Суп при необхідності досолити, розлити по порційних тарілках і можна пригощати сім’ю смачною окрошкою з хріном.
Дієтична ПП окрошка для схуднення Окрошка Окрошка без ковбаси Окрошка з огірками Окрошка з хріном Окрошка на квасі Холодна окрошка