Багатьом знайомий варіант приготування окрошки з вареною ковбасою. Це дуже зручно: якщо інші продукти зварити заздалегідь, виходить варіант експрес-супу в холодному вигляді. Щоб надати окрошці кислинку, на допомогу прийде оцет, його потрібно буквально трохи.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яйце – 5 шт.
- Огірки – 1 шт.
- Картопля – 5 шт.
- Варена ковбаса – 300 гр.
- Зелень – 100 гр.
- Сметана – 300 гр.
- Сіль – за смаком
- Вода – за смаком
- Оцет столовий 9% – за смаком
Процес приготування:
Рецепт окрошки з оцтом простий у приготуванні! Яйця курячі зварити круто, охолодити і нарізати невеликими шматочками.
Картоплю відварити в мундирі, швидко остудити, почистити і нарізати кубиками.
Великий огірок або два середніх порізати невеликими шматочками.
Подрібнити варену ковбасу кубиками середнього розміру.
Зелень вимити і нашаткувати дрібно. Якщо в наявності є редиска, його теж нарізати кубиками.
Скласти всі продукти в каструлю, влити воду, додати сметану і сіль. Перемішати і спробувати на смак. Додати 1 ч. л. оцту, потім пробувати і додавати ще, якщо це необхідно.
Окрошку розлити по порційних тарілках, подавати холодною з хлібом і гірчицею.
Приємного апетиту!
Окрошка Окрошка з оцтом Окрошка м'ясна Окрошка на воді з ковбасою Російська окрошка