В даному рецепті вам пропонується приготувати окрошку з солоною сьомгою. Морські нотки цієї страви сподобаються не тільки любителям морепродуктів. Окрошка з сьомгою готується тільки на квасі і його необхідно добре охолодити перед приготуванням страви. Рецепт простий. Набір продуктів трохи відрізняється від звичайної окрошки. Додамо в окрошку каперси, маслини і маринований огірочок.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Квас (білий кислий) – 1 л
- Сьомга солона – 250 гр.
- Огірки – 2 шт.
- Огірки мариновані – 1 шт.
- Маслини – 10 шт.
- Каперси консервовані – 2 ст. л.
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Сіль – за смаком
- Кріп – за смаком
- Сметана – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати окрошку з сьомгою? Спочатку підготуйте всі необхідні продукти для окрошки.
Зелений лук і кріп промийте і дрібно наріжте. Перекладіть їх в окрему миску, посипте сіллю і картопляної товкачиком добре перетріть. Помістіть зелень в посуд для приготування окрошки.
Маслини порізати на тонкі кружечки, а маринований або солоний огірочок – невеликими брусочками. Перекладіть їх до зелені.
Свіжі огірки помийте. Один огірочок подрібніть на середній тертці, а другий наріжте брусочками. Перекладіть огірки в посуд до інших продуктів.
Нарізані інгредієнти акуратно перемішайте.
солоної сьомги видалити шкіру і кістки, а потім наріжте рибу на великі кубики.
Окрошку залийте холодним квасом, додайте за смаком сіль і розмішайте.
В приготовлену окрошку додайте сметану і залиште на 30 хвилин для настоювання.
Розлийте ваш холодний суп в порційні тарілки і на окремій тарілочці подайте до нього шматочки солоної сьомги, щоб кожен міг покласти рибу в тарілку за своїм бажанням.
Приємного апетиту!
Окрошка Окрошка без редиски Окрошка з огірками Окрошка на квасі Окрошка на сметані