Кожна господиня готує оладки своїм улюбленим способом. Я хочу поділитися неймовірно смачним рецептом пишних оладок, приготованих на кисляку з дріжджами. Оладки стануть чудовим варіантом для ситного сімейного сніданку. Оладки виходять з нейтральним смаком і їх можна доповнити улюбленими соусами і наповнювачами самостійно.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Кисле молоко – 350 мл
- Борошно пшеничне – 400 гр.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – для смаження
- Сухі дріжджі – 1 ст. л.
- Ягоди для прикраси
- Цукрова пудра для прикраси
- Сметана – за смаком
Процес приготування:
Готувати пишні оладки на кисляку з дріжджами легко! Насамперед підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування пишних оладок на кисляку з дріжджами.
В злегка підігріту кисле молоко додайте необхідну кількість дріжджів і ретельно перемішайте.
Потім додайте необхідну кількість цукрового піску і солі. Ретельно перемішайте віночком до однорідної консистенції.
В кілька прийомів просійте необхідну кількість пшеничного борошна. Добре перемішайте віночком, а потім накрийте чистим кухонним рушником і поставте в тепле місце приблизно на 30-40 хвилин.
Після закінчення часу тісто добре збільшиться в обсягах.
Піднялося тісто акуратно перемішайте віночком і залиште ще на 15 хвилин.
Тим часом глибоку сковороду з товстим дном добре розігрійте на помірному вогні. Потім змастіть необхідною кількістю рослинного масла. Ополоником акуратно викладіть тісто на невеликій відстані один від одного.
Коли бортики оладок підрум’яняться, а тісто добре схопиться і покриється пухирцями, з допомогою лопатки або двох вилок переверніть оладки на іншу сторону і обсмажте до апетитної рум’яної скоринки під кришкою.
Готові пишні оладки на кисляку з дріжджами викладайте на блюдо для подачі. Оладки подавайте на стіл порційно, прикрасивши цукровою пудрою, сметаною і свіжими ягодами.
Приємного чаювання!
Дріжджові оладки без яєць Дріжджові оладки на сметані Оладки без розпушувача Оладки без яєць Оладки без яєць і соди Оладки на сметані без яєць Пишні оладки на сметані