Що може бути краще ніжних і пишних оладок на сніданок. Незважаючи на прекрасні смакові якість цієї страви, воно дуже легке в приготуванні, в процесі якого вам знадобляться лише ті продукти, які можна знайти в холодильнику у будь-якої господині.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Кефір – 1 ст.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 1,5 склянки
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Розпушувач тіста – 0.25 ч. л.
  • Масло рослинне – 200 мл
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Почнемо готувати оладки на кефірі без соди. Беремо глибоку миску. Вбиваємо туди яйця і висипаємо необхідну кількість цукру.

Все ретельно перемішуємо, потім вливаємо кефір і знову перемішуємо. Отриману масу необхідно злегка підігріти, поставивши на кілька хвилин у мікрохвильовку.

Далі беремо потрібну кількість борошна і пропускаємо її через сито, потім відправляємо в загальну масу.

Все перемішуємо, після чого додаємо чверть чайної ложки розпушувача і столову ложку рослинної олії. Приступаємо до смаження.

На розігрітій сковорідці формуємо млинці і смажимо їх з обох боків до утворення золотистої скоринки.

Оладки готові. Рекомендуємо подавати зі сметаною або варенням.

Оладки без дріжджів Оладки з содою Оладки на кефірі без дріжджів з розпушувачем Оладки на кефірі з содою і яйцями Оладки на сніданок