Що може бути краще ніжних і пишних оладок на сніданок. Незважаючи на прекрасні смакові якість цієї страви, воно дуже легке в приготуванні, в процесі якого вам знадобляться лише ті продукти, які можна знайти в холодильнику у будь-якої господині.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Кефір – 1 ст.
- Яйце – 2 шт.
- Борошно пшеничне – 1,5 склянки
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Розпушувач тіста – 0.25 ч. л.
- Масло рослинне – 200 мл
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Почнемо готувати оладки на кефірі без соди. Беремо глибоку миску. Вбиваємо туди яйця і висипаємо необхідну кількість цукру.
Все ретельно перемішуємо, потім вливаємо кефір і знову перемішуємо. Отриману масу необхідно злегка підігріти, поставивши на кілька хвилин у мікрохвильовку.
Далі беремо потрібну кількість борошна і пропускаємо її через сито, потім відправляємо в загальну масу.
Все перемішуємо, після чого додаємо чверть чайної ложки розпушувача і столову ложку рослинної олії. Приступаємо до смаження.
На розігрітій сковорідці формуємо млинці і смажимо їх з обох боків до утворення золотистої скоринки.
Оладки готові. Рекомендуємо подавати зі сметаною або варенням.
Оладки без дріжджів Оладки з содою Оладки на кефірі без дріжджів з розпушувачем Оладки на кефірі з содою і яйцями Оладки на сніданок