У кожної господині є свій перевірений рецепт пишних оладок. У кожному з них є свої хитрощі. Наприклад, оладки на швидку руку на кефірі і сметані потрібно подавати гарячими, остигаючи, вони твердіють і втрачають свої смакові якості.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 150 гр.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Кефір – 125 мл
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Ванілін – 1 гр.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ч. л.
  • Олія соняшникова – 3 – 4 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати оладки на кефірі і сметані? Збийте вінчиком в мисці яйце, цукор, ванілін, сіль і сметану.

Поступово влийте кефір і добре розмішайте до появи бульбашок на поверхні.

Борошно просійте і порціями додайте в тісто.

Погасіть соду оцтом і додайте в тісто. Ще раз добре перемішайте вміст миски і залиште тісто настоятися 20-30 хвилин.


На розігріту сковорідку влийте соняшникову олію, столовою ложкою формуйте оладки, обсмажте з двох сторін і подавайте до столу гарячими.

Приємного апетиту!

Оладки Оладки з содою і яйцями Оладки на кефірі без дріжджів і розпушувача Оладки на кефірі без розпушувача Оладки на кефірі і сметані Оладки на кефірі як у бабусі