Сирні оладки можна подавати на сніданок або як закуску. Просте у приготуванні блюдо здивує вас своїм смаком і порадує рідних.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Кефір – 1 склянка
  • Яйце – 1 шт.
  • Сир плавлений – 100 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Як почати готувати оладки з сиром на кефірі? Замешаем тісто для оладок. У глибоку тару просіваємо борошно і змішуємо її з іншими сухими інгредієнтами: цукром, сіллю, содою. Потім розбиваємо в борошно яйце і вливаємо кефір. Ретельно збиваємо продукти до однорідного стану.

Для начинки використовуємо плавлений сир, але можна і звичайний. Продукт натираємо на крупній тертці. Додаємо в тісто і ложкою допомагаємо сиру рівномірно розподілитися.

На розігріту з маслом сковороду викладаємо сирні оладки. Смажимо на середньому вогні до готовності.

Перекладаємо оладки з сиром в загальну сервірувальну тарілку. Можна подавати до соусом або сметаною. Приємного апетиту!

Бездріжджові оладки на кефірі з содою Оладки без дріжджів і розпушувача Оладки з содою і яйцями Оладки на кефірі без розпушувача Оладки на кефірі на швидку руку Оладки на сніданок Оладки-піца на кефірі