Класичні оладки на кефірі можна приготувати на сніданок, вони виходять пишними і рум’яними. До оладушкам підійде будь-яке варення, шоколад або збиті вершки.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Кефір – 250 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Ванілін – 10 гр.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати оладки на кефірі класичні, дістаньте кефір з холодильника, щоб він зігрівся до кімнатної температури. Вбийте в кефір одне яйце. Додайте цукор, сіль і ванільний цукор, збийте вінчиком.

Соду змішайте з борошном.

Порціями додайте борошно в тісто і замісіть його. Консистенція тіста повинна вийти як у густої сметани.

Викладайте тісто ложкою на розігріту сковороду і обсмажуйте до золотистого кольору з двох сторін. Смажте оладки поки не закінчиться тісто.

Оладки можна подавати гарячими зі сметаною, джемом або згущеним молоком.

Приємного апетиту!

Оладки без дріжджів і розпушувача Оладки без молока Оладки з содою і яйцями Оладки на кефірі без дріжджів Оладки на кефірі без дріжджів з содою і яйцями Оладки на кефірі з содою і яйцями Оладки на сніданок Оладки як у бабусі