Класичні оладки на кефірі можна приготувати на сніданок, вони виходять пишними і рум’яними. До оладушкам підійде будь-яке варення, шоколад або збиті вершки.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Кефір – 250 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Ванілін – 10 гр.
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати оладки на кефірі класичні, дістаньте кефір з холодильника, щоб він зігрівся до кімнатної температури. Вбийте в кефір одне яйце. Додайте цукор, сіль і ванільний цукор, збийте вінчиком.
Соду змішайте з борошном.
Порціями додайте борошно в тісто і замісіть його. Консистенція тіста повинна вийти як у густої сметани.
Викладайте тісто ложкою на розігріту сковороду і обсмажуйте до золотистого кольору з двох сторін. Смажте оладки поки не закінчиться тісто.
Оладки можна подавати гарячими зі сметаною, джемом або згущеним молоком.
Приємного апетиту!
Оладки без дріжджів і розпушувача Оладки без молока Оладки з содою і яйцями Оладки на кефірі без дріжджів Оладки на кефірі без дріжджів з содою і яйцями Оладки на кефірі з содою і яйцями Оладки на сніданок Оладки як у бабусі