І діти, і дорослі люблять пишні оладки. А якщо вони приготовані за рецептом, як в дитинстві готувала бабуся, то це самі смачні оладки! Нічого складного в їх приготуванні немає, використовуються звичайні інгредієнти. Щоб порадувати сім’ю смачним сніданком, достатньо знати кілька секретів приготування оладок.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Кефір – 300 мл
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Цукор-пісок – 1.5 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Як почати готувати пишні оладки на кефірі як у бабусі? В зручну ємність вливаємо кефір і додаємо до нього харчову соду. Інгредієнти перемішуємо і залишаємо на 5 хвилин настоятися. Цього часу достатньо, щоб сода вступила в реакцію з кисломолочним продуктом. Завдяки цьому взаємодії оладки і виходять такими пишними.

Після настоювання кефіру з содою додаємо дрібку солі і необхідну кількість цукрового піску.

Пшеничне борошно просіваємо і потім поступово, невеликими порціями всипаємо в рідку основу.

Вимішуємо тісто до однорідності, грудочок бути не повинно. Готове тісто для оладок вийде досить густим, з працею буде стікати з ложки.

На вогонь ставимо сковороду вливаємо туди рослинне масло.

Як тільки вона розжариться, з допомогою ложки починаємо викладати тісто. Обсмажуємо спочатку з одного боку до рум’яного кольору.

Потім перевертаємо оладки і обсмажуємо до готовності другу сторону. У процесі смаження можна побачити, як оладки збільшуються в об’ємі.

Подаємо пишні оладки до столу зі сметаною або варенням. Навіть після остигання вони залишаться такими ж повітряними.

Приємного вам апетиту!

Бездріжджові оладки на кефірі з содою Оладки без дріжджів і розпушувача Оладки з содою Оладки класичні Оладки на воді Оладки на кефірі Пісні млинці без дріжджів