Оладки на кефірі виходять по-особливому пишними і рум’яними. А щоб уникнути зайвої калорійності, для смаження краще вибрати сковороду з антипригарним покриттям. Це спростить підготовку, позбавить вас від зайвої турботи підливати масло і зробить млинці корисніше. А для особливого смаку можна подати їх з улюбленим варенням або згущеним молоком!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яйце – 1 шт.
  • Кефір – 250 мл
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Ванілін – 1 щіпка
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Мед – за смаком
  • Варення – за смаком
  • Кленовий сироп – за смаком

Процес приготування:

Готувати оладки на кефірі на сухій сковороді просто! Кефір переливаємо в каструлю і ставимо на плиту.

Засипаємо в нього соду.

Коли кефір нагріється, почнеться реакція і підніметься пінка. Перемішуємо.

Знімаємо з вогню і додаємо до кефіру яйця, цукровий пісок і трохи ваніліну. Злегка збиваємо масу з допомогою виделки.

Борошно потрібно просіяти через ситечко.

Невеликими порціями починаємо вводити борошно і замішувати однорідне тісто.

Додаємо рослинне масло. Добре, якщо є можливість перемішати тісто міксером

Сковорода повинна бути обов’язково з антипригарним покриттям. Трохи її нагріємо і виливаємо 1 велику ложку тесту.

Обсмажуємо з до рум’яного кольору і утворення бульбашок

Перевертаємо на інший бік і також очікуємо, щоб з’явилися бульбашки. Приблизно 1 хвилину.

Порада: подавати такі оладки можна з медом, варенням або кленовим сиропом. Виходить дуже смачно!

Приємного апетиту!

Оладки без дріжджів з содою Оладки без дріжджів і без яєць Оладки на кефірі Оладки на кефірі без дріжджів Оладки на кефірі класичні Оладки на кефірі на швидку руку Оладки як у бабусі ПП оладки на кефірі