Хочу запропонувати чудовий варіант смачного сніданку, перекусу або доповнення до чаю, який можна готувати хоч кожен день. Оладки на сирній сироватці мають ні з чим незрівняний смак, виходять ніжними і повітряними.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Молочна сироватка – 350 мл
  • Борошно пшеничне – 320 гр.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сіль – 0.33 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сухі дріжджі – 1 ч. л.

Процес приготування:

Як почати готувати смачні оладки на сирній сироватці? Насамперед підготуйте всі необхідні інгредієнти для смачних оладок на сирній сироватці.

Сирну сироватку трохи підігрійте на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Вилийте в глибоку ємність. Додайте необхідну кількість сухих дріжджів, солі і цукрового піску і ретельно перемішайте до повного розчинення. Кількість цукрового піску відрегулюйте у відповідності зі своїми смаковими уподобаннями.

Поступово в кілька прийомів введіть попередньо просіяного через дрібне сито пшеничне борошно.

Влийте дві столові ложки рослинної олії. Ретельно перемішайте тісто до утворення однорідної гладкої консистенції.

Глибоку сковороду з товстим дном добре розігрійте на помірному вогні. Після чого налийте необхідну кількість рослинного масла. Столовою ложкою акуратно викладіть тісто на відстані один від одного. Як тільки краю оладок поміняють колір, а тісто добре схопиться, скориставшись лопаткою, переверніть оладки на другу сторону і обсмажте до рум’яної скоринки.

Готові оладки викладайте на блюдо або велику тарілку, попередньо застелену паперовими рушниками чи серветками, щоб вбралося зайве масло.

Приготовані оладки на сирній сироватці перекладіть на тарілку і подавайте на стіл з улюбленими гарячими напоями.

За бажанням додатково подайте своє улюблене варення, джем або повидло.

Насолоджуйтеся смачним сніданком!

Оладки Оладки без кефіру Оладки без соди Оладки без яєць і соди Оладки на сироватці Оладки на швидкодіючих дріжджах