Смачні і пишні оладки – відмінний варіант сніданку. Оладки за нашим рецептом виходять пишними і смачними і залишаються такими навіть після того, як охолонуть. Головне правило пишних оладок – додати соду в кінці замісу тесту і дати тісту трохи постояти, щоб відбулася реакція з кефіром. Секрет розкритий – давайте приступимо до приготування!
Інгредієнти: на 7 порц.
- Кефір – 250 мл
- Яйце – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 180 гр.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Як приготувати оладки на кефірі з яйцем? У миску вибиваємо яйце, додаємо цукор і сіль. Збиваємо все до утворення легкої піни.
Кефір краще вибирати 2,5 % жирності, він буде досить густий і кислий. Розігріваємо склянку кефіру в мікрохвильовій печі 20-25 секунд, щоб температура кефіру була 37 градусів. Додаємо кефір в яєчну масу і добре перемішуємо інгредієнти.
У тісто додаємо просіяне борошно і знову добре перемішуємо, щоб не було грудочок.
В останню чергу додаємо соду, вона загаситься за рахунок кислоти кефіру, якщо кефір не досить кислий – можна додати кілька крапель лимонного соку. Всі інгредієнти добре перемішуємо вінчиком. За консистенцією тісто виходить трохи густе, воно не повинно литись з віночка, а повинно повільно розтягуватися і стікати. Тісто залишаємо постояти 5-7 хвилин, щоб сталася реакція соди і кефіру.
Розігріваємо сковороду, додаємо рослинне масло і викладаємо тісто по 1 столовій ложці, більше тесту додавати не варто, так як воно не прожариться всередині. Зверху тісто не притискуємо, щоб оладки добре піднялися. Через кілька хвилин, коли оладки підсмажилися з одного боку, перевертаємо оладки на іншу сторону і обсмажуємо ще кілька хвилин.
Готові оладки викладаємо на тарілку, можна викласти їх на паперовий рушник, воно вбере зайву олію. Теплі оладки подаємо зі сметаною, джемом, згущеним молоком або медом. Приємного апетиту!
Оладки Оладки без дріжджів з содою і яйцями Оладки з содою і яйцями Оладки на кефірі без дріжджів і розпушувача Оладки на кефірі без масла