Оладки можуть послужити не тільки доповненням до чаю, але і стати повноцінним ситним сніданком. Спробуйте блюдо з додаванням ковбаси і помідорів. Смачно і просто!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Варена ковбаса – 150 гр.
  • Помідори свіжі – 1,5 шт.
  • Кефір – 2 склянки
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 1,5 склянки
  • Цукор-пісок – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Почнемо готувати оладки з ковбасою і помідорами на кефірі. Спочатку підготуємо начинку. Дрібними кубиками або брусочками нарізаємо помідори і ковбасу. Залишаємо на час.

Приступаємо до приготування тіста. Збиваємо яйця з сіллю і цукром, вливаємо кефір, просіваємо борошно і соду. Замішуємо до отримання гладкої маси.

Змішуємо помідори і ковбасу з тестом. Інгредієнти повинні рівномірно розподілитися.

Розігріваємо сковороду з маслом і акуратно за допомогою ложки формуємо невеликі оладки. Смажимо на помірному вогні до рум’янцю. Важливо, щоб тісто всередині пропеклося.

Готові оладки з ковбасою і помідорами подаємо до столу. Страву можна доповнити сметаною. Приємного апетиту!

Оладки без дріжджів з содою і яйцями Оладки без дріжджів і розпушувача Оладки без молока Оладки з ковбасою Оладки з содою і яйцями Оладки на кефірі без дріжджів з содою і яйцями Оладки на кефірі без розпушувача Оладки на кефірі як у бабусі