Пишні рум’яні оладки миттєво зберуть всіх домочадців за столом. При смаженні з’являється теплий аромат домашнього тесту, який навряд чи когось залишить байдужим. Родзинка оладок – яблучна начинка. Пропонуємо оформити її не в центрі виробів, а просто вмішати шматочки фруктів в тісто. Оладки виходять соковитими і не нудними – освіжаючі яблука відмінно поєднуються з солодким тістом. Вживати оладки краще відразу ж після смаження, поки вони гарячі і м’які. Після охолодження тісто твердіє і вже не таке повітряне.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Молоко кисле – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 1,5 склянки
  • Сіль – 1 щіпка
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Яблука – 1 шт.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сметана – за смаком
  • Цукрова пудра – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати оладки на кислому молоці з яблуками? У миску кладемо кисле молоко, додаємо до нього вказану кількість солі, цукрового піску і соди. Перемішуємо всі разом віночком вручну або міксером на середніх обертах.

Борошно просіваємо і підсипаємо частинами молочну масу. Замішуємо тісто міксером, домагаючись повної однорідності.

Готове тісто має вийти досить густим. Якщо провести по ньому ложкою, повинен залишатися слід. Можливо, борошна буде потрібно трохи більше або менше, ніж зазначено орієнтуємося на досягнення описаної консистенції.

Яблуко миємо, обсушуємо і зрізаємо шкірку. Розрізаємо фрукти на четвертинки і вирізаємо насінну коробочку. М’якоть ріжемо на невеликі шматочки. До речі, яблука краще підходять ті, які з кислинкою. На тлі солодкого тіста створюється дуже приємний смаковий контраст. Нарізане яблуко висипаємо в приготоване тісто і перемішуємо всі разом ложкою.

На сковорідку наливаємо олію в такій кількості, щоб воно покрило дно тонким шаром. Розігріваємо олію до гарячого стану. Викладаємо тісто з яблуками з допомогою столової ложки в гаряче масло, оформляючи круглі оладки. Викладаємо вироби на відстані один від одного, так як вони трохи виростають в розмірі, і потім їх зручніше перевертати. Смажимо оладки з одного боку півтори-дві хвилини орієнтовно при середній температурі плити.

Лопаткою перевертаємо оладки на іншу сторону і продовжуємо смажити також півтори-дві хвилини, поки знизу не з’явиться золотава скоринка. Не варто робити температуру плити занадто високою, так як вологе тісто просто не встигне пропектися.

Готові оладки знімаємо зі сковороди і перекладаємо на паперовий рушник, щоб воно ввібрало надлишок мастила з поверхні після смаження. У сковороду закладаємо чергову порцію оладок і аналогічно обсмажуємо їх. Обсушені оладки викладаємо гіркою на сервірувальній тарілці і відразу подаємо на стіл, поки вони гарячі.

Подавати такі оладки можна традиційно зі сметаною, медом, згущеним молоком, просто посипавши цукровою пудрою.

Смачного!

Оладки без дріжджів з содою Оладки з яблуками Оладки на молоці без дріжджів Оладки на молоці без дріжджів і без соди Оладки на молоці без розпушувача Оладки на сметані без яєць Пишні оладки на сметані