Смачні і прості оладки можна приготувати на молоці і кефірі. Рецепт порадує вас не тільки гарним та пишним продуктом, але і можливістю зберігати приготоване кілька днів. Оладки можна буде покласти в холодильник, і вони не осядуть і не втратять свій початковий вигляд.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 1,5 склянки
- Молоко коров’яче – 1 склянка
- Кефір – 1 склянка
- Яйце – 1 шт.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Як почати готувати оладки на молоці і кефірі? За 20 хвилин до початку готування слід дістати продукти з холодильника, щоб вони в результаті не були такими холодними. Так інгредієнти краще з’єднуватися один з одним.
В тарілці розбиваємо яйце, додаємо до нього кефір, молоко, цукор і сіль. Перемішуємо рідку суміш.
В отриману масу повільно просіваємо борошно. Не забуваємо додати соду.
Тривало замішуємо тісто.
Однорідну густу масу залишаємо на 10 хвилин. Чекаємо, поки на тесті не з’являться невеликі бульбашки від кефіру.
Нагріваємо сковорідку. Смажимо оладки на рослинному маслі.
Готуємо на середньому вогні до отримання золотистого відтінку.
Розкладаємо готові оладки по тарілках. Можна доповнити топпінгом або ягодами. Приємного апетиту!
Оладки без дріжджів Оладки без дріжджів з содою Оладки без дріжджів з содою і яйцями Оладки на кефірі Оладки на кефірі без дріжджів Оладки на кефірі без дріжджів з содою і яйцями Оладки на кефірі без розпушувача Оладки на молоці без дріжджів з содою