В сезон кабачків хочеться готувати з них різні страви, щоб вдосталь наїстися корисним овочем. Ніжні і ситні оладки з ароматом часнику – один з варіантів всього різноманіття. Приготуйте їх на сніданок на швидку руку – і нагодувати всю сім’ю корисною і смачною їжею.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Кабачки (середній) – 1 шт.
  • Кефір – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Часник – 3 зуб.
  • Зелень – 1 пучок
  • Масло рослинне – 6 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Яйце – 2 шт.

Процес приготування:

Щоб приготувати оладки з кабачків на кефірі з часником, кабачок вимийте, зніміть з нього шкірку за допомогою ножа і потріть на тертці, як на деруни, дрібно. Додайте часник, подрібнений за допомогою преса. Зелень вимити, струсіть вологу і дрібно порубаєте, покладіть в тісто.

Сирі яйця збийте в кабачкове тісто.

Додайте кефір кімнатної температури.

Перемішайте всі складові.

Просійте в тісто борошно.

Додайте сіль і добре перемішайте віночком.

поставте Сковороду на сильний вогонь, влийте олію, щоб закривала дно. Зменшіть вогонь до середнього і викладайте тісто ложкою, розташовуючи оладки поруч один з одним.

Смажте до рум’яних сторін по 2 хвилини. Викладайте готові оладки на тарілку, застелене паперовим рушником, щоб прибрати зайвий жир. Подавайте зі сметаною або часниковим соусом.
Приємного апетиту!

Приємного апетиту!

Найбільш смачні оладки з кабачків Оладки з кабачків з часником Оладки на кефірі Оладки на кефірі без розпушувача Оладки на кефірі без соди Оладки на кефірі класичні Страви з кабачків на сковороді