Пишні апетитні оладки так приємно подавати на сніданок з джемом або варенням. Особливий рецепт приготування зробить популярне блюдо ще більш повітряним і привабливим. Весь секрет в тісті, яке готується на молоці і сметані.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 1,5 склянки
- Яйце – 1 шт.
- Молоко коров’яче – 1 склянка
- Сметана – 0,5 склянки
- Масло вершкове – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Як приготувати оладки на молоці і сметані? У глибокій тарілці збиваємо яйце з цукром і сіллю до їх повного розчинення.
Потім повільно вливаємо молоко кімнатної температури, додаємо сметану і просіваємо борошно з содою.
Сюди ж приєднуємо дві ложки розтопленого вершкового масла. Акуратно замішуємо ложкою або віночком масу.
Ставимо сковороду на плиту. Після її нагрівання, вливаємо олію і ложкою розкладаємо тісто у формі оладок. Смажимо з усіх боків до готовності.
Пишні оладки на сметані і молоці готові! Можна подавати до столу. Приємного апетиту!
Оладки без дріжджів і розпушувача Оладки без кефіру Оладки з содою і яйцями Оладки на молоці без дріжджів Оладки як у бабусі Пишні оладки на сметані