Пишні апетитні оладки так приємно подавати на сніданок з джемом або варенням. Особливий рецепт приготування зробить популярне блюдо ще більш повітряним і привабливим. Весь секрет в тісті, яке готується на молоці і сметані.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 1,5 склянки
  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко коров’яче – 1 склянка
  • Сметана – 0,5 склянки
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Як приготувати оладки на молоці і сметані? У глибокій тарілці збиваємо яйце з цукром і сіллю до їх повного розчинення.

Потім повільно вливаємо молоко кімнатної температури, додаємо сметану і просіваємо борошно з содою.

Сюди ж приєднуємо дві ложки розтопленого вершкового масла. Акуратно замішуємо ложкою або віночком масу.

Ставимо сковороду на плиту. Після її нагрівання, вливаємо олію і ложкою розкладаємо тісто у формі оладок. Смажимо з усіх боків до готовності.

Пишні оладки на сметані і молоці готові! Можна подавати до столу. Приємного апетиту!

Оладки без дріжджів і розпушувача Оладки без кефіру Оладки з содою і яйцями Оладки на молоці без дріжджів Оладки як у бабусі Пишні оладки на сметані