Для любителів капустяних страв пропонується спекти оладки з сирої капусти. Багато господинь капусту попередньо відварюють, але вона в оладки втрачає свій смак і стає дуже м’якою. Капусту для оладок просто шаткуємо й перетираємо з сіллю. Дуже смачна у цьому блюді молода рання капуста. У ці оладки можете по своєму смаку додати цибулю або часник.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Капуста білокачанна – 500 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 4 ст. л.
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Готувати капустяні оладки з сирої капусти легко! Качан капусти очистіть від зовнішніх листя і промийте холодною водою. Потрібну кількість капусти дрібно нашаткуйте. Можна подрібнити капусту в кухонному комбайні, але тоді шматочки будуть дуже дрібні, дадуть багато соку і оладки не будуть хрусткими. Нарізану капусту перекладіть в посуд для замішування тіста, посоліть і перемніть рукою. Потім її залиште на 5 хвилин.

Поки капуста настоюється, почистіть моркву, помийте і наріжте на крупну тертку. Нашатковану капусту рукою відіжміть і злийте весь сік.

Потім до капусти перекладіть натерту моркву, вбийте яйце і додайте сметану і соду, погашену лимонним соком або окропом.

Декількома частинами насипте до капусти борошно і замісіть тісто. Воно не повинно містити грудочок борошна і не бути занадто густим.

Накалите в сковороді олію. Ложкою викладайте на сковорідку капустяне тісто і смажте оладки на невеликому вогні до рум’яного кольору з обох сторін. Капустяні оладки при випічці не повинні розпадатися. Якщо це відбувається, то додайте в тісто трохи борошна і долийте в сковорідку масло.

приготованих оладок з сирої капусти серветками видаліть зайве масло. Потім їх складіть на красиву тарілку і подайте до столу зі сметаною.

Приємного апетиту!

Капустяні оладки Оладки без дріжджів Оладки без дріжджів з содою Оладки з содою Оладки з содою і яйцями Оладки як у бабусі