Для любителів капустяних страв пропонується спекти оладки з сирої капусти. Багато господинь капусту попередньо відварюють, але вона в оладки втрачає свій смак і стає дуже м’якою. Капусту для оладок просто шаткуємо й перетираємо з сіллю. Дуже смачна у цьому блюді молода рання капуста. У ці оладки можете по своєму смаку додати цибулю або часник.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Капуста білокачанна – 500 гр.
- Морква – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Сметана – 2 ст. л.
- Борошно пшеничне – 4 ст. л.
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Готувати капустяні оладки з сирої капусти легко! Качан капусти очистіть від зовнішніх листя і промийте холодною водою. Потрібну кількість капусти дрібно нашаткуйте. Можна подрібнити капусту в кухонному комбайні, але тоді шматочки будуть дуже дрібні, дадуть багато соку і оладки не будуть хрусткими. Нарізану капусту перекладіть в посуд для замішування тіста, посоліть і перемніть рукою. Потім її залиште на 5 хвилин.
Поки капуста настоюється, почистіть моркву, помийте і наріжте на крупну тертку. Нашатковану капусту рукою відіжміть і злийте весь сік.
Потім до капусти перекладіть натерту моркву, вбийте яйце і додайте сметану і соду, погашену лимонним соком або окропом.
Декількома частинами насипте до капусти борошно і замісіть тісто. Воно не повинно містити грудочок борошна і не бути занадто густим.
Накалите в сковороді олію. Ложкою викладайте на сковорідку капустяне тісто і смажте оладки на невеликому вогні до рум’яного кольору з обох сторін. Капустяні оладки при випічці не повинні розпадатися. Якщо це відбувається, то додайте в тісто трохи борошна і долийте в сковорідку масло.
приготованих оладок з сирої капусти серветками видаліть зайве масло. Потім їх складіть на красиву тарілку і подайте до столу зі сметаною.
Приємного апетиту!
Капустяні оладки Оладки без дріжджів Оладки без дріжджів з содою Оладки з содою Оладки з содою і яйцями Оладки як у бабусі