Коли вдома закінчилася борошно, ви можете для сніданку приготувати ніжні оладки з манної крупи і молока. Манні оладки подають до столу тільки гарячими, так як вони при охолодженні стають щільними і втрачають смакові якості. У цьому рецепті пропонується замість цукру додати в тісто мед.


Інгредієнти: на 15 порц.

  • Манна крупа – 200 гр.
  • Молоко коров’яче – 250 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Мед – 3 ст. л.
  • Масло рослинне (в тісто) – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Приступимо до приготування оладок на молоці з манкою без борошна. Спочатку підготуйте у вказаній в рецепті кількості всі продукти для манних оладок.

В посуд для замішування тіста пересипте манку.

Потім манку залити підігрітим молоком.

Потім насипте сіль і покладіть розтоплений мед.

Потім розбийте в цю суміш одне куряче яйце і додайте ложку рослинної олії. Для вершкового смаку можете замість рослинного додати в тісто трохи розтопленого вершкового масла.

Потім за допомогою віночка або блендера замісіть тісто до однорідного стану. Замішане тісто залиште на 15 хвилин, щоб манна крупа добре набухла.

Столовою ложкою, змоченою у воді, порційно викладайте на розігріту сковорідку тісто, формуючи невеликі оладки.

Після закінчення цього часу розігрійте в сковороді олію.

Смажте оладки на середньому вогні до золотистого кольору з обох сторін.

Приготовані на молоці оладки з манки перекладіть на порційні тарілочки і подайте до столу гарячими. Дітям вони будуть смачною заміною манної каші.

Приємного апетиту!

Оладки без дріжджів і без яєць Оладки без соди Оладки на молоці без дріжджів Оладки на молоці без дріжджів і без соди Оладки на молоці без соди і розпушувача Оладки на сніданок Пишні оладки на молоці