Коли вдома закінчилася борошно, ви можете для сніданку приготувати ніжні оладки з манної крупи і молока. Манні оладки подають до столу тільки гарячими, так як вони при охолодженні стають щільними і втрачають смакові якості. У цьому рецепті пропонується замість цукру додати в тісто мед.
Інгредієнти: на 15 порц.
- Манна крупа – 200 гр.
- Молоко коров’яче – 250 мл
- Яйце – 1 шт.
- Мед – 3 ст. л.
- Масло рослинне (в тісто) – 1 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Приступимо до приготування оладок на молоці з манкою без борошна. Спочатку підготуйте у вказаній в рецепті кількості всі продукти для манних оладок.
В посуд для замішування тіста пересипте манку.
Потім манку залити підігрітим молоком.
Потім насипте сіль і покладіть розтоплений мед.
Потім розбийте в цю суміш одне куряче яйце і додайте ложку рослинної олії. Для вершкового смаку можете замість рослинного додати в тісто трохи розтопленого вершкового масла.
Потім за допомогою віночка або блендера замісіть тісто до однорідного стану. Замішане тісто залиште на 15 хвилин, щоб манна крупа добре набухла.
Столовою ложкою, змоченою у воді, порційно викладайте на розігріту сковорідку тісто, формуючи невеликі оладки.
Після закінчення цього часу розігрійте в сковороді олію.
Смажте оладки на середньому вогні до золотистого кольору з обох сторін.
Приготовані на молоці оладки з манки перекладіть на порційні тарілочки і подайте до столу гарячими. Дітям вони будуть смачною заміною манної каші.
Приємного апетиту!
Оладки без дріжджів і без яєць Оладки без соди Оладки на молоці без дріжджів Оладки на молоці без дріжджів і без соди Оладки на молоці без соди і розпушувача Оладки на сніданок Пишні оладки на молоці