Швидкодіючі або моментальні дріжджі швидко і добре піднімають тісто. Їх не потрібно активувати, а просто насипати муку. Кількість дріжджів на 1 кг борошна завжди вказано на упаковці. Пишні і рум’яні оладки на швидкодіючих дріжджах є дуже популярною домашньою випічкою.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Борошно пшеничне – 400 гр.
- Молоко коров’яче – 200 мл
- Дріжджі швидкодіючі – 6 гр.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Як почати готувати оладки на швидкодіючих дріжджах? У посуд для замішування тіста насипте борошно, просіяне її на сито.
До борошні всипте вказане в рецепті кількість швидкодіючих дріжджів, цукру і солі і все ложкою перемішайте.
трохи підігрійте Молоко в мікрохвильовці, тільки щоб не було гарячим, інакше дріжджі працювати не будуть.
Перелийте молоко в посуд з борошном і замісити тісто до однорідного стану. Тісто для оладок у вас повинно вийти по консистенції як густа сметана.
Потім прикрийте тісто серветкою і поставте на 40 хвилин в тепло, щоб воно добре підійшло. Тісто, що підійшло перемішувати не треба.
Після закінчення цього часу можете смажити оладки. У сковорідку налийте олію і добре розігрійте.
Ложкою, змоченою у воді або маслі, викладайте тісто на розігріту сковорідку.
Обсмажте оладки з обох боків до золотистого кольору. Смажте оладки на середньому вогні, щоб вони добре пропеклися в середині.
Спечені оладки перекладіть на шар паперових серветок, щоб видалити зайве масло.
Потім перекладіть їх в порційні тарілки і подайте до столу зі свіжими ягодами і сметаною.
Приємного апетиту!
Дріжджові млинці на воді Дріжджові оладки без яєць Оладки без дріжджів і розпушувача Оладки класичні Оладки на воді Оладки на кефірі на швидку руку ПП оладки на молоці