Швидкодіючі або моментальні дріжджі швидко і добре піднімають тісто. Їх не потрібно активувати, а просто насипати муку. Кількість дріжджів на 1 кг борошна завжди вказано на упаковці. Пишні і рум’яні оладки на швидкодіючих дріжджах є дуже популярною домашньою випічкою.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Борошно пшеничне – 400 гр.
  • Молоко коров’яче – 200 мл
  • Дріжджі швидкодіючі – 6 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Як почати готувати оладки на швидкодіючих дріжджах? У посуд для замішування тіста насипте борошно, просіяне її на сито.

До борошні всипте вказане в рецепті кількість швидкодіючих дріжджів, цукру і солі і все ложкою перемішайте.

трохи підігрійте Молоко в мікрохвильовці, тільки щоб не було гарячим, інакше дріжджі працювати не будуть.

Перелийте молоко в посуд з борошном і замісити тісто до однорідного стану. Тісто для оладок у вас повинно вийти по консистенції як густа сметана.

Потім прикрийте тісто серветкою і поставте на 40 хвилин в тепло, щоб воно добре підійшло. Тісто, що підійшло перемішувати не треба.

Після закінчення цього часу можете смажити оладки. У сковорідку налийте олію і добре розігрійте.

Ложкою, змоченою у воді або маслі, викладайте тісто на розігріту сковорідку.

Обсмажте оладки з обох боків до золотистого кольору. Смажте оладки на середньому вогні, щоб вони добре пропеклися в середині.

Спечені оладки перекладіть на шар паперових серветок, щоб видалити зайве масло.

Потім перекладіть їх в порційні тарілки і подайте до столу зі свіжими ягодами і сметаною.

Приємного апетиту!

Дріжджові млинці на воді Дріжджові оладки без яєць Оладки без дріжджів і розпушувача Оладки класичні Оладки на воді Оладки на кефірі на швидку руку ПП оладки на молоці