Пропоную приготувати апетитні і поживні оладки на сироватці без яєць і дріжджів. Скориставшись цим простим і легким рецептом, можна швидко організувати смачний сніданок, обід або чаювання. Оладки виходять пишними, ніжними і повітряними. Приготуйте, і ви не пошкодуєте!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Молочна сироватка – 250 мл
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Сіль – 0,25 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Як почати готувати оладки на сироватці без яєць і дріжджів? Сироватку заздалегідь вийміть з холодильника і трохи підігрійте на плиті або в мікрохвильовій печі.
У підігріту сироватку додайте необхідну кількість солі і цукрового піску. Гарненько перемішайте до повного розчинення кристалів.
Поступово в кілька прийомів введіть попередньо просіяного через дрібне сито пшеничне борошно, а також харчову соду. Ретельно перемішайте тісто до утворення однорідної гладкої консистенції, скориставшись міксером. Влийте дві столові ложки рослинної олії і ще раз перемішайте тісто міксером.
Тісто вийде консистенції густої сметани. Залиште приготоване тісто відпочити на 10 хвилин.
Тим часом глибоку сковороду з товстим дном добре розігрійте на помірному вогні. Після чого налийте невелику кількість рослинного масла. Зменшіть вогонь до мінімального. За допомогою столової ложки викладіть тісто на відстані, рівномірно розподіливши його по сковороді.
Як тільки одна сторона оладок підрум’яниться, а тісто зверху загусне, і з’являться бульбашки, з допомогою силіконової або дерев’яної лопатки переверніть оладки на іншу сторону і обсмажте до золотистої скоринки апетитною.
Приготовані оладки на сироватці без дріжджів і яєць подавайте на стіл порційно, за бажанням прикрасивши сметаною і свіжими ягодами. Також додатково можна подати улюблене варення, згущене молоко або мед.
Приємного чаювання!
Оладки Оладки без дріжджів і розпушувача Оладки без кефіру Оладки без яєць Оладки з содою Оладки з содою без яєць Оладки на сироватці