Дуже цікаві за текстурою оладки, які здебільшого складаються з гарбуза і яблук. Тісто на кефірі і яйця виступає в якості бази, у якій тримається фруктова м’якоть і не дає їй розпадатися. Яблука годяться будь-яких сортів. З гарбузом та ж ситуація – зійде як солодка, так і не дуже, оскільки додатково можна додати в тісто цукровий пісок і скорегувати відсутню солодкість.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Кефір – 150 мл
  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Яблука – 100 гр.
  • Гарбуз – 300 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Цукор-пісок – 2 – 4 ст. л.
  • Яблука – 1 шт.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сметана – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування оладок на кефірі з яблуками і гарбузом? Гарбуз миємо, обсушуємо й розрізаємо на частини.

Видаляємо насіння, зрізаємо шкірку і трьом м’якоть на дрібній тертці.

Яблуко промиваємо, обсушуємо і ріжемо на чотири частини, видаляємо насіннєву коробочку і також трьом на дрібній тертці. Натерті гарбуз і яблука кладемо в миску.

В миску до фруктової маси вливаємо кефір, розбиваємо яйця, додаємо дрібку солі, соду і бажане кількість цукрового піску. Добре змішуємо всі разом ложкою до відносної однорідності.

Всипаємо борошно і ще раз перемішуємо так, щоб не залишалося борошняних грудочок.

В сковорідку наливаємо невелику кількість рослинної олії без запаху. Добре розігріваємо його на плиті.

Набираємо приготоване тісто ложкою і викладаємо його в сковороду у вигляді невеликих оладок, залишаючи невелику дистанцію між ними. Температуру плити підтримуємо середньо-низькою.

Смажимо півтори-дві хвилини, поки знизу не з’явиться золотава скоринка. Потім перевертаємо оладки лопаткою на іншу сторону і продовжуємо смажити, поки вони і знизу не зарум’яняться. Інше тісто обсмажуємо точно також, при необхідності додатково доливаючи рослинне масло в сковороду

Готові оладки знімаємо зі сковороди лопаткою і обсушуємо на паперовому рушнику, щоб видалити зайве масло після смаження.

Обсушені оладки укладаємо на сервірувальну тарілку і подаємо в гарячому вигляді, наприклад, зі сметаною.

Приємного апетиту!

Оладки без дріжджів з содою і яйцями Оладки з содою Оладки з яблуками без дріжджів Оладки на кефірі з содою і яйцями Оладки на кефірі класичні Оладки на кефірі на швидку руку Оладки на кефірі як у бабусі Оладки як у бабусі