Якщо ви не знаєте, чим здивувати рідних смачним на сімейному сніданку, настійно рекомендую приготувати апетитні і надзвичайно смачні оладки на сироватці з яблуками. Випічка виходить ароматною, соковитою і ніжною. Спробуйте приготувати і порадувати себе і своїх близьких цим десертом.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Молочна сироватка – 300 мл
- Борошно пшеничне – 320 гр.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Яблука – 2 шт.
- Апельсин – 1 шт.
- Масло рослинне – для смаження
- Яйце – 2 шт.
- Сухі дріжджі – 1 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати оладки на сироватці з яблуками? Насамперед приготуйте всі необхідні інгредієнти для оладок на сироватці з яблуком.
Апельсин і яблука ретельно промийте в проточній воді, а потім обсушити. Скориставшись дрібної теркою, зніміть апельсинову цедру, і видавіть апельсиновий сік за допомогою спеціального пристосування. Яблука очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, а потім видаліть серцевину з насінням.
Очищені яблука натріть на крупній тертці і викладіть в глибоку ємність, додайте апельсиновий сік і апельсинову цедру. Добре перемішайте.
В глибоку ємність просійте необхідну кількість пшеничного борошна, додайте сухі дріжджі і необхідну кількість цукрового піску. Перемішайте. Потім влийте попередньо нагріту до кімнатної температури сироватку і розбийте курячі яйця. Ретельно перемішайте до однорідної консистенції, скориставшись віночком.
В тісто викладіть подрібнені яблука і акуратно перемішайте з допомогою силіконової лопатки.
Ємність з приготованим тістом накрийте чистим кухонним рушником або оберніть харчовою плівкою і поставте в тепле місце приблизно на 30-40 хвилин.
добре розігрійте Сковороду на середньому вогні. Потім змастіть необхідною кількістю рослинного масла. Столовою ложкою акуратно викладіть тісто на невеликій відстані, рівномірно розподіливши його по всій поверхні сковороди. Коли краї підрум’яняться, а тісто добре схопиться, за допомогою лопатки переверніть оладки на другу сторону і обсмажте до золотистого кольору.
Готові ароматні оладки викладайте на блюдо або велику тарілку, попередньо застелену серветками або паперовими рушниками, щоб вбралося зайве масло.
Приготовані оладки на сироватці з яблуками подавайте на стіл до улюблених гарячих напоїв, за бажанням доповніть своїм улюбленим соусом. Я використовувала апельсиновий соус.
Приємного чаювання!
Дріжджові оладки Оладки Оладки без розпушувача Оладки без соди і розпушувача Оладки на швидкодіючих дріжджах Оладки як у бабусі