Оладки, приготовані на заквасці, завжди виходять пишними і рум’янами. Спробуйте просте блюдо для сімейного чаювання. Ідеально для подачі з варенням або джемом.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 150 гр.
- Житня закваска – 150 гр.
- Молоко коров’яче – 0,5 склянки
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Як приготувати оладки на житній заквасці? У зрілу житню закваску вливаємо молоко кімнатної температури, ретельно перемішуємо. Потім додаємо цукор, сіль і ще раз замішуємо. Всипаємо борошно поступово.
Коли додамо все борошно і тісто буде добре замішано, залишаємо його під харчовою плівкою або рушником в теплому місці. Чекаємо близько 30 хвилин.
Викладаємо тісто, що піднялося в розігріту з маслом сковороду і обсмажуємо оладки.
Готуємо на помірному вогні. Доводимо кожну сторону до появи рум’яної хрусткої скоринки.
Викладаємо пишні оладки на тарілку і подаємо до столу. Можна доповнити улюбленим варенням або джемом.
Оладки без дріжджів і без яєць Оладки без дріжджів і розпушувача Оладки без яєць Оладки без яєць і соди Оладки класичні Оладки на молоці без розпушувача Оладки на молоці без соди